Home » Datuk Red dilamar Dr Azizan dan Dr Samhan, bakal bekerjasama pasarkan khidmat dan produk kesihatan lelaki 

Datuk Red dilamar Dr Azizan dan Dr Samhan, bakal bekerjasama pasarkan khidmat dan produk kesihatan lelaki 

MELAKA – Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Itu perumpamaan tepat buat suami penyanyi Adira Suhaimi, Datuk Red apabila ‘dilamar’ jurulatih keusahawanan dan pakar pemasaran, Datuk Wira Dr Azizan Osman yang mahu memberi bimbingan kepadanya untuk bangkit semula. 

Datuk Red atau nama sebenarnya Datuk Seri Adnan Abu, 46, sebelum ini membuat pengakuan sedang melalui kesukaran hidup selain tidak memiliki pekerjaan selepas diisytiharkan muflis sejak 2019 meluahkan rasa syukur dan terharu dengan bantuan yang dihulurkan Dr Azizan.

“Saya amat tersentuh hati apabila dihubungi Dr Azizan dan memberikan kepercayaan kepada saya untuk berkerjasama dengan anak didiknya, Dr Samhan, seorang pempengaruh kesihatan yang juga doktor perubatan.

“Saya sedang membuat siaran ‘live’ di tiktok, kebetulan Dr. Azizan menegur saya ketika itu, selepas itu beliau menghubungi saya dan menawarkan bantuan bimbingan dengan kerjasama bersama Dr. Samhan.

“Walaupun begitu, ada syarat-syarat yang perlu dipersetujui agar saya tidak tersasar terutama dalam perniagaan” katanya.

Jelasnya lagi, beliau turut bersetuju apabila Dr. Azizan juga turut mencadangkan supaya melantik peguam yang dipercayai untuk mengurus pendapatannya dan mengasingkan khusus memudahkan baginya menyelesaikan setiap hutang-hutangnya.

Dr. Azizan pula menjelaskan bahawa bimbingan tersebut direalisasikan hasil kerjasama dengan pemilik Him Wellness Clinic, Dr. Samhan memfokuskan produk dan servis untuk kesihatan lelaki.

Beliau juga yakin dengan kerjasama itu, Datuk Red dapat bangkit semula dan mencapai jualan pertamanya sebanyak RM1 juta dalam tempoh tiga bulan.

“InsyaAllah, dengan izinNya dan sokongan daripada semua pihak, saya dan RichWorks akan cuba membantu Datuk Red dengan bimbingan perniagaan agar beliau dapat menyelesaikan hutangnya dan keluar dari kebankrupan dengan memulakan perniagaan baru ini.

“Dengan sokongan padu daripada orang ramai dan komitmen Datuk Red, saya jangkakan beliau akan dapat keluar daripada kesilapan dan belenggu hutang sebanyak RM7 juta ini dalam tempoh tiga tahun.

“Saya akan pantau beliau, itu syarat saya,” katanya pada majlis rumah terbuka di kediaman bonda beliau di Tengkera, Melaka.

Turut hadir, Dr Samhan yang berbesar hati melantik Datuk Red sebagai ‘Ambassador Partner’ bagi produk kesihatannya.

Menurut Dr Samhan, idea yang lahir dari Dr Azizan itu dirasakan sebagai satu peluang yang bukan sahaja dapat membantu Datuk Red tetapi sekali gus membantu orang ramai menjana pendapatan.

“Perancangan promosi akan disusun bersama Dr Azizan dan Datuk Red selepas selesai kami menandatangani perjanjian ini,” katanya.

Ditanya mengenai kecaman netizen yang mungkin berlaku, Dr Samhan beranggapan ia bukanlah perkara utama yang perlu difikirkan tetapi melihat kesungguhan Datuk Red untuk berubah kepada kehidupan lebih baik.

Terdahulu, Dr Azizan juga mengumumkan RichWorks akan mengadakan bimbingan perniagaan secara langsung di Kota Bharu pada 24 April ini dan di Shah Alam pada 22 Mei bagi pengusaha terpilih di sekitar Pantai Timur dan Semenanjung Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *