Home » Dr Ab Halim tembung calon PH, Bebas di DUN Paya Jaras

Dr Ab Halim tembung calon PH, Bebas di DUN Paya Jaras

SHAH ALAM: Calon Pas mewakili Perikatan Nasional (PN) di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Paya Jaras, Prof Datuk Dr Ab Halim Tamuri bakal berdepan saingan tiga penjuru di DUN berkenaan pada Pilihan Raya Negeri (PRN) 12 Ogos ini.

Bekas Rektor Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) itu akan bertembung dengan dua pencabarnya iaitu penyandang DUN Paya Jaras, Khairuddin Othman mewakili Pakatan Harapan (PH) dan calon Bebas Nurhaslinda Basri.

Nama-nama calon bertanding diumumkan oleh Pegawai Pengurus Pilihan Raya DUN Paya Jaras Rahilah Rahmat di Dewan Kenanga Pejabat Daerah pada 10.10 pagi.

Terdahulu, Presiden PAS, Tan Sri Tuan Guru Abdul Hadi Awang bersama-sama kira-kira 500 penyokong PN berarak mengiringi Dr Ab Halim ke Pusat Penamaan Calon di Pejabat Daerah dan Tanah Petaling di sini.

Presiden bersama calon dan penyokong PN berkumpul di Bilik Operasi DUN Paya Jaras pada jam 7 pagi dan mula berarak 8.15 pagi.  

Laungan ‘Hoi Hoi Ya Hoi’ turut bergema dan berulang kali dinyanyikan oleh penyokong PN.

Proses penamaan calon telah bermula pada jam 9 pagi sehingga 10 pagi. Suruhanjaya Pilihan Raya memaklumkan tiada kertas penamaan ditolak bagi DUN berkenaan.

Dr Ab Halim merupakan pemegang ijazah doktor falsafah (PhD) Pendidikan Islam dari Universiti Birmingham diumumkan sebagai calon DUM Paya Jaras oleh Pengerusi PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin dalam Majlis Pengisytiharan Calon PN Selangor di Taman Medan pada malam Rabu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *