Home » Fun Ride Mega Suria dapat sambutan luar biasa di Kuantan

Fun Ride Mega Suria dapat sambutan luar biasa di Kuantan

suriafm

PROGRAM kayuhan Fun Ride Mega Suria mendapat sambutan memberangsangkan apabila disertai hampir 500 peserta yang membanjiri Serambi Teruntum, Kuantan, Pahang pada Sabtu lalu.

Aktiviti kayuhan melibatkan dua jarak sejauh 34 kilometer dan 66 km itu bermula dari tapak Serambi Teruntum, Kuantan, kemudian melalui beberapa kawasan seperti di Pantai Sepat, Masjid Cherok Paloh, Petronas Ubai, Penjara Penor, dan berakhir di tapak pemula di Serambi Teruntum.

Pengurus Besar Suria FM, Roslinda Abd Majid (DJ Lin) berkata, pihaknya amat teruja dan bersyukur terhadap sambutan luar biasa dari peserta yang melebihi sasaran awal iaitu sekitar 100 peserta.

“Kami menjangkakan sekitar 100 peserta yang menyertai program ini, tetapi penyertaan pada kali ini melebihi sasaran kami. Selain simbolik meraikan sambutan Hari Kemerdekaan ke-66, diharapkan juga program ini dapat mempereratkan hubungan antara komuniti setempat daripada pelbagai peringkat umur dan latar belakang.

“Selain program kayuhan, pelbagai aktiviti menarik telah diadakan antaranya persembahan BMX Freestyle Flatland dari pemenang pingat gangsa Sukan SEA 2019, Sheikh Muhammad Taslim Shaikh Mohd Raziff atau lebih dikenali sebagai Botak Kuantan.

“Lebih menarik, peserta juga berjaya memenangi hadiah cabutan bertuah seperti topi basikal, voucher Gofondo bernilai RM 30, baju t-shirt, tiang bendera basikal, hamper, barangan eksklusif Suria dan minuman percuma dari BubbleBee,” katanya.

Program kayuhan kerjasama Suria FM dan Himpunan Basikal Lipat Kebangsaan itu turut dimeriahkan dengan kehadiran barisan penyampai Suria FM, Tyzo, Rara, Cik Piah dan DJ Lin serta peminat sukan berbasikal dari sekitar negeri Pahang, Johor Bahru, Kuala Lumpur dan banyak lagi.

Jadi buat yang ketinggalan, jangan lepaskan peluang untuk menyertai Fun Ride Mega Suria 2.0 sempena Karnival Mega Suria pada 17 September 2023 (Ahad) bertempat di Padang Timur, MBPJ , Petaling Jaya, Selangor.

Penyertaan adalah percuma dan terbuka kepada semua jenis basikal. Maklumat lanjut, layari laman web suria.my atau ikuti media sosial Suria Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *