Home » Kedai Emas Perling infak 1,000 kampit beras untuk golongan memerlukan

Kedai Emas Perling infak 1,000 kampit beras untuk golongan memerlukan

JOHOR BAHRU – Kedai Emas Perling menginfak sebanyak 1,000 kampit beras kepada golongan memerlukan terutama golongan asnaf, warga emas serta rumah anak yatim menerusi inisiatif Kedai Emas Perling Prihatin. 

Pengasasnya, Nurul Aini Muslim berkata, tujuan utama sumbangan beras itu adalah untuk meringankan beban golongan yang memerlukan dalam meraikan Syawal tidak lama lagi.

Katanya, pihaknya sedar dengan pelbagai cabaran termasuk kenaikan kos sara hidup membuatkan ramai yang berdepan cabaran ekonomi ketika ini khususnya golongan rentan.

Pengasas Kedai Emas Perling, Nurul Aini Muslim.

“Sumbangan ini dilakukan kerana menyedari kenaikan harga barangan yang menyukarkan golongan kurang berkemampuan membelinya.

“Selain itu, usaha ini juga bagi berkongsi rezeki dan mencari keberkatan dalam perniagaan yang saya lakukan” katanya selepas majlis program infaq ‘ Kedai Emas Perling Prihatin’ di sini, semalam.

Dengan harapan sumbangan ini dapat membawa kelegaan kepada mereka yang memerlukan, Kedai Emas Perling Prihatin berusaha untuk menjadikan musim perayaan ini lebih bermakna untuk golongan memerlukan.

Dalam masa sama, beliau turut berkongsi kejayaan dan cabaran perniagaannya yang dimulakan dari bawah.

“Sebelum ini, perniagaan saya boleh dikatakan agak suram dan kurang menyerlah, dari segi jualan pula menunjukkan penurunan.

“Jadi, saya mengambil inisiatif bersama kakitangan untuk melakukan perubahan dari segi bentuk strategi pemasaran dan jualan, Alhamdulillah usaha itu menunjukkan peningkatan sehingga hari ini” ujarnya.

Dengan tagline “Mewah Bergaya Simbol Anggun Wanita Sempurna”, Kedai Emas Perling yang dibuka pada tahun 2016 memiliki dua cawangan antaranya di Taman Perling dan di Paradigm Mall, Johor Bharu juga mempunyai lebih 50 dulang emas yang dipamerkan didalam premis.


Ibu tunggal kepada dua cahaya mata yang juga bekas arkitek itu turut berkongsi bukan mudah untuk beliau mencapai kejayaan seperti sekarang jika tidak berhadapan dugaan dan cabaran.

Ibu tunggal kepada dua cahaya mata yang juga bekas arkitek itu turut berkongsi bukan mudah untuk beliau mencapai kejayaan seperti sekarang jika tidak berhadapan dugaan dan cabaran.

“Saya mengambil keputusan dan risiko menjual rumah untuk mendapatkan modal perniagaan, sebelum ini perniagaan kek dan jubah yang diusahakan pernah kecundang.

“Saya menjadikan dugaan itu sebagai motivasi untuk terus bangkit” jelasnya.

Antara promosi menarik yang ditawarkan ialah diskaun sebanyak RM5 bagi setiap gram emas yang dibeli khas buat pelanggan kelahiran negeri Johor.

Emas Perling turut menawarkan lebih 1,500 pilihan cincin dan lebih 800 jenis pilihan rekaan rantai tangan, ‘gold bar’ dan dinar emas, sekali gus menjadi pilihan peminatnya yang tersendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *