Home » Kedai kendiri pertama Watsons dibuka di Anggun City Rawang

Kedai kendiri pertama Watsons dibuka di Anggun City Rawang

watsons

WATSONS Malaysia melakar satu pencapaian luar biasa dengan pembukaan kedai kendiri pertama dan terbesarnya di Lembah Klang di Anggun City, Rawang baru-baru ini.

Watsons terus berusaha untuk mencapai tahap yang lebih tinggi untuk menyediakan produk dan perkhidmatan kesihatan dan kecantikan terbaik kepada pelanggannya dengan ruang membeli-belah yang direka untuk menampung beberapa keperluan penting masyarakat sekeliling.

Pengarah Urusan Watsons Malaysia dan Pengarah Eksklusif Serantau Watsons Caryn Loh berkata, tahun ini menandakan ulang tahun ke-30 Watsons Malaysia, dan selama ini mereka telah mewujudkan kehadiran yang mantap untuk kedai dan platform dalam talian mereka.

“Dengan lebih 700 kedai di seluruh negara, jenis kedai baharu ini bertujuan memperkenalkan konsep ruang kedai baharu. Kedai yang berdiri sendiri ini mengetengahkan konsep kedai terkini dengan reka bentuk yang lebih luas dan skema warna yang terang.

“Sebagai kedai kendiri pertama Watsons di Lembah Klang, ia direka khusus untuk menawarkan pengalaman membeli-belah dan kebolehcapaian baharu dan eksklusif untuk semua, termasuk keluarga, kanak-kanak, golongan muda dan warga emas, serta lengkap dengan tempat letak kereta khusus untuk pelanggan kami,” katanya pada majlis pelancaran Kedai Kendiri Pertama Watsons di Anggun City, baru-baru ini.

Turut hadir, Ketua Pegawai Eksekutif Bandaraya Anggun Rawang, Philip Gan; Pengurus Besar, Pemasaran & Pertumbuhan Pelanggan, Watsons Malaysia, Danny Hoh; Rakan Selebriti Watsons, Amber Chia dan rakan kongsi perniagaan Watsons.

Komited untuk menawarkan pelbagai jenis produk termasuk penjagaan kulit, kosmetik, penjagaan kesihatan, penjagaan diri, alat kecantikan, kuih-muih dan produk rumah, kedai ini memperkenalkan bahagian baharu dalam kedai seperti Kids’ Wonderland khusus untuk bayi sehingga peringkat kanak-kanak sekaligus menyediakan pengalaman membeli-belah yang komprehensif untuk ibu dan anak.

Selain itu, ia mempunyai ruang menunggu yang lebih luas, dan kaunter penguji yang dilengkapi dengan besen air, memudahkan pelanggan mencuba penguji dengan mudah.

Penambahbaikan ketara termasuk ruangan K-Beauty yang mempamerkan jenama terlaris, W Table eksklusif yang memaparkan penjagaan kulit dan kosmetik yang sedang trend, dan Natural by Watsons Sustainable Choice Bay dengan ciri isi semula dan kitar semula.

Selain itu, pelanggan boleh mempamerkan kreativiti mereka dengan ‘instagramable wall’ apabila mereka melawat Watsons Anggun City.

Caryn menambah pihaknya mahu membawa kedai yang berdekatan dengan rumah untuk pelanggan di Rawang dan perbandaran sekitar, memberi peluang kepada pelanggan dan ahli Watsons untuk menikmati pengalaman membeli-belah yang selesa.

Untuk meningkatkan pengalaman kedai, Watsons menawarkan perkhidmatan ahli farmasi komprehensif yang menyediakan pemeriksaan kesihatan untuk tekanan darah, BMI dan glukosa, bersama-sama dengan perundingan ubat untuk pembeli.

Selain itu, Penasihat Kecantikan dan Pembantu Kedai tersedia untuk memastikan pelanggan mendapat maklumat dan membantu mereka semasa membeli-belah di kedai.

Lawati Watsons Anggun City Rawang dan untuk maklumat lanjut dan promosi, semak watsons.com.my atau dapatkan sorotan harian daripada Watsons Malaysia Facebook, Instagram, X dan TikTok.

BACA JUGA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *