Home » Klippa lancar kempen Klippa Kan Kawan, tawar pelbagai promosi menarik

Klippa lancar kempen Klippa Kan Kawan, tawar pelbagai promosi menarik

PULAU PINANG – Pusat Beli-belah Klippa, iaitu destinasi pertemuan Ikano Centres di Utara Malaysia melancarkan kempen Klippa Kan Kawan, mempelawa penduduk sekitar Batu Kawan serta warga Pulau Pinang, dan negeri-negeri yang berjiran untuk bersama-sama menyertai pusat beli-belah ini dalam mewujudkan jalinan hubungan yang bermakna di samping menawarkan pelbagai tawaran serta promosi yang menarik.

Diambil daripada perkataan dalam bahasa Sweden yang merangkumi maksud ‘batu’ dan ‘kawan’, Klippa bukan sahaja sebuah pusat beli-belah, malah destinasi yang melambangkan semangat persahabatan yang mesra dan mencerminkan visi jenama tersebut dalam membina hubungan yang bermakna.

Matlamat Klippa adalah untuk mewujudkan pengalaman yang menyeronokkan, menarik dan selesa bagi setiap kunjungan yang dilakukan ke sana.

Pusat beli-belah ini menawarkan pelbagai pilihan snek, ruang pertemuan santai yang selesa, dan hidangan yang mampu dinikmati untuk pelajar dan pekerja profesional di Kejap Food, XiXiang Kaya Kopitiam, Zus Coffee, dan banyak lagi.

Konsep pandu lalu F&B Klippa yang menarik memenuhi keperluan profesional dan keluarga yang sibuk, dengan pilihan makan tengah hari secara pandu lalu dan akses mudah kepada jenama makanan terkenal seperti Kenny Rogers Roasters, Coffee Bean & Tea Leaf, A&W, McDonald’s, KFC, dan banyak lagi. 

Bagi keluarga yang menetap di kawasan tersebut, Klippa turut menempatkan kedai peralatan rumah Mr DIY Plus dan Harvey Norman serta pasar raya TMG Plus yang serba lengkap dan terkenal dengan pilihan barangan runcit segar dan kering yang meluas dengan harga yang berpatutan bagi memenuhi aneka keperluan setiap pembeli.

Untuk meningkatkan pengalaman rakan Klippa di seluruh utara Malaysia, pusat ini berusaha untuk mempertingkatkan pengalaman kunjungan mereka ke IKEA Batu Kawan bagi memastikan pelawat dapat memperoleh manfaat yang sepenuhnya daripada hari aktiviti santai mereka. 

Ketua Pengalaman dan Komunikasi Jenama Ikano Centres Natasha Aziz berkata, Klippa adalah lebih daripada pusat beli-belah sebaliknya beraspirasi untuk menjadikannya sebuah hab dalam perbandaran Batu Kawan yang semakin berkembang.

“Kami pada mulanya membuka Klippa pada tahun 2019 dengan keluasan hanya 80,000 batu persegi kawasan boleh pajak kasar (GLA).

“Sejak itu, kami berkembang kepada 675,000 batu persegi yang menempatkan 40 penyewa dan kadar penghunian sebanyak 98%.

“Kami kekal komited untuk berkembang bersama dengan komuniti Batu Kawan dan memperkenalkan tawaran baharu yang relevan dengan keperluan pelanggan kami.

Objektif utama kami adalah untuk mewujudkan destinasi pertemuan yang bertunjangkan aktiviti runcit, yang membolehkan pengunjung membeli-belah, menikmati hidangan, berhubung, bersosial dan meraikan keunikan lokasi kami.

Perancangan 2024    

Tahun hadapan, Klippa bakal meraikan dua tambahan yang signifikan dalam rangkaian runcitnya iaitu stesen minyak yang dikendalikan oleh Caltex, yang akan mula beroperasi pada suku tahun pertama.

Selain itu, Klippa akan membuka cawangan Decathlon yang pertama di tanah besar Pulau Pinang pada separuh kedua tahun 2024, sekali gus menjadikan gaya hidup sihat lebih mudah diakses oleh warga di utara Malaysia. 

Tawaran mega mingguan

Pada suku terakhir tahun 2023, Klippa akan memperkenalkan promosi eksklusif dan tawaran istimewa yang akan menjadikan pengalaman beli-belah di pusat beli-belah ini lebih bermakna.

Untuk maklumat lanjut tentang hiburan, aktiviti, promosi dan hadiah percuma Klippa, kunjungi instagram @Klippashoppingcentre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *