Home » Beli 13,000 barangan AEON di foodpanda pada harga mampu milik

Beli 13,000 barangan AEON di foodpanda pada harga mampu milik

FOODPANDA Malaysia (foodpanda) dan AEON CO. (M) BHD jalin kerjasama strategik bagi membolehkan pengguna membeli hampir 13,000 barangan dari 30 gedung pusat beli belah itu.

Kerjasama itu membolehkan pengguna foodpanda kini membeli belah di 8 AEON MaxValu, 10 AEON Wellness dan 12 cawangan Daiso di dalam aplikasi tersebut.

Lebih menarik adalah penawaran harga mampu milik yang sama seperti di dalam kedai, di mana barang yang dibeli akan dihantar terus kepada pelanggan dalam masa hanya 30 minit.

AEON bertekad untuk terus mengembangkan kehadirannya dalam aplikasi foodpanda bagi memberikan perkhidmatan kepada lebih ramai pelanggan dalam talian, dengan rancangan untuk mengembangkan gedung AEON Wellness dan Daiso yang selebihnya.

Ini akan memperluaskan lagi jejak perdagangan pantas atau q-commerce AEON sambil membantu melicinkan pengalaman membuat pesanan dan menyediakan perkhidmatan penghantaran terus kepada pengguna.

Usaha ini dijayakan selaras dengan peningkatan aktiviti membeli-belah dalam talian di Malaysia selain keinginan untuk menjimatkan masa dan mengelak daripada bersusah-payah ketika berulang alik, mencari tempat meletak kenderaan, dan terpaksa beratur panjang di kaunter pembayaran membuktikan bahawa membeli-belah dalam talian akan terus menjadi pilihan pengguna bijak.

AEON, yang memulakan pengoperasiannya dalam foodpanda pada April tahun ini, telah menyaksikan pendapatannya meningkat lebih daripada lima kali ganda pada penghujung Ogos.

Purata saiz bakul pelanggan meningkat lebih 30 peratus

Pada masa sama, purata saiz bakul pelanggan AEON di dalam platform itu turut meningkat lebih daripada 30%, menunjukkan bahawa mereka semakin yakin dengan  keupayaan foodpanda untuk menghantar produk berkualiti AEON dalam jangka masa yang paling singkat.

Sebagai respons kepada kemasukan 39% pelanggan baharu kepada jenama itu, kerjasama strategik AEON dan foodpanda Malaysia memberikan penekanan kepada pilihan masyarakat tempatan yang secara jelas inginkan pengalaman komprehensif membeli-belah dalam talian, yang menawarkan kemudahan dan pelbagai barangan keperluan semuanya dalam satu aplikasi.

Naib Presiden Quick-Commerce foodpanda, Raphael Zennou berkata, kerjasama dengan gedung membeli-belah paling ikonik di Malaysia dalam foodpanda menandakan satu pencapaian penting dalam usaha kami untuk menyampaikan pengalaman membeli-belah atas permintaan yang holistik kepada pelanggannya.

“Sebagai perintis q-commerce Asia, kerjasama ini adalah satu lanjutan semula jadi terhadap penawaran barangan runcit foodpanda yang sedia ada.

“Pelanggan boleh mengakses rangkaian luas produk di hujung jari mereka menerusi kedai-kedai foodpanda, dengan hampir 7,000 kedai lain dan sejumlah 4.7 juta inventori untuk penghantaran barangan keperluan isi rumah yang pantas,” katanya.

Pengalaman beli belah lebih fleksibel

Dengan ini, rakyat Malaysia kini boleh menikmati pengalaman membeli-belah barangan runcit yang fleksibel dengan foodpanda.

Pelanggan juga boleh membuat prapesanan, memilih masa penghantaran mereka, dan mendapatkan cadangan yang diperibadikan berdasarkan kepada pilihan mereka.

Sementara itu, Timbalan Pengarah Urusan dan COO AEON CO. (M)  BHD, Naoya Okada berkata, AEON sememangnya sentiasa berada dekat di hati rakyat Malaysia sejak 39 tahun lalu sebagai salah satu peruncit pilihan yang menawarkan barangan segar berkualiti sepanjang tahun pada harga yang konsisten dan mampu milik, di samping memahami kehendak pengguna yang sentiasa berubah.

“Hari ini, kami meningkatkan komitmen untuk membawa kemudahan ke Malaysia menerusi kerjasama dengan foodpanda Malaysia, yang turut menjadi bukti kepada potensi kami yang semakin berkembang di negara ini.

“Ketika ini, AEON mempunyai 2.47 juta ahli AEON dan tidak sabar untuk memanfaatkan pangkalan pelanggan foodpanda yang meluas bagi memberikan pengalaman membeli-belah yang serba lancar dan menjimatkan masa kepada rakyat Malaysia, di samping memenuhi janji jaminan harga serupa kami di dalam aplikasi foodpanda dan di Gedung,” katanya pada majlis pelancaran kerjasama tersebut, baru-baru ini di Evo Mall Bangi.

Bagi menerapkan budaya Jepun ke dalam kehidupan rakyat Malaysia, 160 beg bertuah tradisional Jepun, fukubukuro boleh dibeli mulai minggu ini di bawah pilihan foodpanda dalam aplikasi itu.

Beg unik ini diisi dengan pelbagai jenis barangan secara rawak daripada AEON MaxValu dan AEON Wellness, yang mana setiap satunya ditawarkan pada harga RM25 setiap beg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *