Home » Kopiko Macchiato baharu tepati citarasa rakyat Malaysia

Kopiko Macchiato baharu tepati citarasa rakyat Malaysia

BUDAYA minum kopi telah wujud beradad lamanya di seluruh dunia, dan rakyat Malaysia tidak terkecuali daripada budaya ini.

Populariti kopi terus mencanak selepas wujud begitu banyak kafe menyediakan hidangan ini hinggakan ada hari sambutan Hari Kopi Antarabangsa yang dirai pada 1 Oktober setiap tahun.

Baru-baru ini, Mayora Malaysia Sdn. Bhd. (Mayora) mengumumkan pelancaran baharu di bawah siri Kopiko – Kopiko Macchiato.

Minuman kopi 3-dalam-1 ini menghidangkan kepekatan dalam setiap hirupan, kekayaan aroma penuh pekat dengan sentuhan manis secukup rasa, menepati citarasa rakyat Malaysia – Kopi Pekat, Tak Manis Sangat.

Pelancaran ini hadir bersama Kempen ‘Inilah Kopiko Betul’ yang baru sahaja bermula, mengangkat Kopiko Macchiato sebagai hidangan kopi yang sempurna untuk setiap penggemar kopi di Malaysia.

Kopi ini dibuat dengan 2 bahagian kopi espreso dan 1 bahagian susu berkrim, resepi lazat ini menjanjikan kepekatan rasa kopi ‘kaw’ yang menyegarkan.

Kelazatan rasanya memberi kenikmatan sebenar, sememangnya layak dipuji “Inilah Kopiko Betul!” oleh penggemar kopi Malaysia.

Pengurus Negara, Mayora Malaysia Sdn. Bhd. KK Ng berkata, sejak sekian lama, sebagai rakyat Malaysia memang menggemari kopi malah, budaya minum kopi sudah sebati dengan warna-warni kehidupan kita.

“Sambil menikmati secangkir kopi, kita dapat mengeratkan hubungan, berkongsi cerita, dan mencipta kenangan bersama yang tersayang, tidak kiralah sama ada di rumah mahupun di kopitiam kegemaran kita.

“Kami berbangga untuk memperkenalkan Kopiko Macchiato, minuman kopi 3-dalam-1 yang membawakan keaslian sebenar tradisi kopi kita.

“Pada masa yang sama, ia menjadi peneman sempurna untuk sesi ‘mengopi’ bersama yang sentiasa ditunggu-tunggu,” katanya.

Menurutnya, apa yang membuat Kopiko Macchiato benar-benar lain daripada yang lain adalah rasa manisnya yang cukup seimbang.

Tambahnya, ia membuktikan kepakaran Mayora sebagai pakar kopi dan salah satu pengeluar kopi terbesar di Asia Tenggara.

“Di Mayora, kami telah menguasai seni dalam memastikan tahap kemanisan yang sempurna dalam setiap bancuhan. Ciptaan yang memukau ini memberikan keseimbangan rasa yang dicari-cari, menjadikannya pilihan yang tidak dapat ditolak oleh penggemar kopi di Malaysia,” katanya.

Komited untuk menghidangkan pengalaman kopi terbaik kepada rakyat Malaysia di mana sahaja mereka berada, sempena kempen Inilah Kopiko Betul, Kopiko akan menghadiahkan pemberian percuma, di mana mereka akan menghidangkan 1,000,000 cawan minuman Kopiko untuk rakyat Malaysia di seluruh negara, bermula 25 Ogos sehingga hujung tahun ini.

Kopiko Macchiato dengan berharga RM10.70 boleh didapati di seluruh negara di semua rangkaian pasar raya utama, premium dan kedai runcit harian selain boleh mendapatkannya di Lazada dan Shopee.

Untuk maklumat lanjut dan mengetahui lokasi pemberian Kopiko Macchiato percuma, ikuti Facebook dan Instagram (Kopiko Malaysia) atau layari http://www.mayora.com.my/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *