Home » McDonald’s Malaysia, Menara KL rai Hari Kentang Goreng Antarabangsa dengan sambutan ikonik

McDonald’s Malaysia, Menara KL rai Hari Kentang Goreng Antarabangsa dengan sambutan ikonik

mcdonalds

KUALA LUMPUR: Bagi meraikan Hari Kentang Goreng Antarabangsa, McDonald’s Malaysia dan Menara KL berganding bahu menonjolkan paparan indah yang menerangi langit malam Kuala Lumpur dengan ‘The Tallest French Fry in Malaysia’.

Acara yang diadakan pada 13 Julai mulai 8.00 malam hingga 11.59 malam itu menyaksikan Menara KL yang ikonik menjadi kanvas yang cukup sempurna lalu ditransformasi menjadi McDonald’s French Fry yang luar biasa besarnya, sekaligus menyatukan dua ikon yang cukup dekat di hati rakyat Malaysia.

Acara ini merupakan penghargaan kepada rakyat Malaysia tanpa mengira usia, dengan

kecintaan mereka terhadap McDonald’s French Fries yang cukup digemari.

Sambutan yang luar biasa ini secara langsung mengetengahkan bagaimana McDonald’s French Fries mampu mengumpulkan ramai orang, mengajak mereka berbual bersama dan menjadi antara hidangan yang sangat dicintai dan popular di restoran McDonald’s.

Kerjasama antara McDonald’s Malaysia dan Menara KL menjadi lebih istimewa dengan kehadiran ikon muzik Malaysia, Datuk Sheila Majid, yang cukup dikenali sebagai ‘Ratu Jazz’, untuk memeriahkan sambutan ini. 

Naib Pengerusi dan Ketua Pegawai Pemasaran, McDonald’s Malaysia, Melati Abdul Hai berkata pihaknya teruja dapat bekerjasama dengan Menara KL untuk sambutan yang cukup istimewa ni.

“Sambutan ini memberi kami peluang untuk meraikan kasih sayang yang berkekalan rakyat Malaysia terhadap McDonald’s French Fries, kebanggaan mereka terhadap Menara KL yang tidak tergoyahkan, dan daya tarikan Sheila Majid sebagai ikon muzik tanah air.

“Acara pada malam ini merupakan penghormatan dan tanda terima kasih yang tidak

terhingga kepada pelanggan setia kami.

“Ini juga merupakan usaha kami mencipta pengalaman yang tidak dapat dilupakan, melalui kegembiraan yang dibawa oleh ikon-ikon ini dalam kehidupan rakyat Malaysia,” katanya.

Sebagai pengiktirafan terhadap pendekatan kreatif dan unik untuk sambutan Hari Kentang Goreng Antarabangsa, McDonald’s Malaysia juga direkodkan dalam Malaysian Book of Records untuk ‘The Tallest French Fry in Malaysia’.

Sijil Pencapaian telah disampaikan oleh Ketua Pegawai Pemasaran, Malaysian Book of Records, Jwan Heah Yeow Hooi kepada Melati semasa acara ini berlangsung.

“Pengiktirafan daripada Malaysian Book of Records secara langsung mengukuhkan lagi komitmen kami dalam mencari cara baharu dan kreatif untuk mendekati rakyat Malaysia

tanpa mengira latar belakang.

Ia juga menonjolkan dedikasi McDonald’s, bukan sahaja dalam menyediakan makanan yang lazat, tetapi juga kenangan terindah atau ‘feel-good moments’ untuk pelanggan kami.

Ini tidak akan mampu tercapai tanpa sokongan berterusan daripada rakyat Malaysia,” tambah Melati.

Selain paparan indah yang ditampilkan, McDonald’s juga memperkenalkan aktiviti menarik

untuk para pelanggan mereka sempena sambutan ini.

Sepanjang jam 8.00 malam hingga 11.59 malam pada 13 Julai 2023, sesiapa yang mengambil swafoto dengan ‘The Tallest French Fry in Malaysia’ layak menebus McDonald’s French Fries bersaiz kecil secara percuma dengan setiap pembelian McValue Meal di mana-mana restoran McDonald’s di seluruh negara.

Untuk maklumat lanjut mengenai tawaran menarik McDonald’s sempena International

French Fry Day, layari www.mcdonalds.com.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *