Home » Memasak lebih pantas dan mudah dengan kit masakan Freshable

Memasak lebih pantas dan mudah dengan kit masakan Freshable

MENYEDIAKAN hidangan untuk keluarga bagi sesetengah wanita terutama ibu berkerjaya pasti terasa membebankan apatah lagi jika memerlukan rencah dan proses yang merumitkan.

Daripada proses penyediaan bahan hingga memastikan sajian menepati selera seisi keluarga, ramai ibu yang mengaku kalah dan akhirnya memilih restoran untuk menikmati hidangan enak.

Bagaimanapun kemunculan pengusaha yang inovatif ini menjadikan tugas memasak semudah hanya menyediakan kuali dan gas memasak sahaja dengan kesemua bahan masakan dihantar terus ke depan pintu rumah anda!

Siapa kata tiada jalan pintas untuk memasak? Freshable merealisasikan impian mereka yang bukan hanya kesuntukan masa dari penyediaan bahan hingga memasak, malah menghasilkan hidangan persis cef professional.  

Freshable merupakan syarikat penyedia kit hidangan yang telah merevolusikan masakan rumah menerusi khidmat penghantaran kit masakan lengkap yang disediakan oleh pakar nutrisi dengan bahan segar dan sihat.

Dengan pelbagai jenis hidangan masakan tempatan global, Freshable memenuhi pelbagai pilihan diet, termasuk kurang karbohidrat, kurang kalori, tinggi kandungan protein, dan juga alternatif mesra diabetes yang direka untuk menangani masalah gula dalam darah.

Menariknya, tulang belakang syarikat ini terdiri daripada pakar pemakanan dan pengamal industri perubatan yang bertauliah antaranya pengasas bersama dan Ketua Pegawai Pembangunan Produk, Cecily Chen yang merupakan individu bertanggungjawab mencipta resipi yang terdapat di Freshable.

Cecily memainkan peranan menyusun bahan-bahan dan perisa yang sesuai dan bagus untuk pelanggan, menyiapkan resipi yang mengambil masa kurang daripada satu jam untuk menyediakan/memasak dan mesra keluarga dan ia bukan sesuatu yang mudah!

Setiap resipi disertakan dengan maklumat pemakanan termasuk kalori, makro (protein, lemak, karbohidrat), paras gula dan natrium, serta alergen (kacang, soya, tenusu, gluten, telur dan FODMAP).

Secara ringkasnya, Freshable menyediakan proses memasak yang singkat untuk anda – anda hanya perlu memilih resipi yang hendak dimasak dan Freshable akan membungkus, membahagi dan menghantar bahan-bahan kepada pelanggan dalam kotak Freshable khas.

Pelanggan perlu membuat carian resipi di https://freshable.co/, pesan kit makanan anda dan pilih tarikh penghantaran.

Freshable kini menawarkan pilihan penghantaran pada hari berikutnya supaya anda boleh menerima kit makanan anda sehari selepas membuat pesanan anda!

Sebaik sahaja pelanggan menerima kit makanan, buka kotak dan simpan bahan-bahan dalam peti sejuk sekiranya perlu. Memasak kit makanan adalah mudah, anda hanya perlu mengikuti kad resipi yang disertakan.

Produk Freshable dibungkus oleh pasukan mereka, dengan bahan-bahan dihantar segar oleh penanam dan pembekal tempatan, pasukan Freshable akan menyemak kualiti dan mula membungkus setiap kit makanan.

Freshable menggunakan pembungkusan bertutup vakum kalis tumpahan untuk sos dan cecair, daging dan barangan sejuk dibungkus dalam beg bertebat dengan pek ais untuk mengekalkan kesejukan. Bahan-bahannya turut dibungkus dengan teliti ke dalam kotak kit makanan Freshable.

Kit makanan Freshable dipek untuk 2 orang atau 4 orang manakala resipi diperbaharui setiap minggu oleh pakar pemakanan yang sentiasa mencipta resipi, sos dan adunan rempah baharu untuk memberi inspirasi kepada masakan anda!

Buat masa ini, bayaran penghantaran RM12 ke kawasan terpilih di Lembah Klang. Nikmati penghantaran percuma apabila anda membelanjakan RM150 atau lebih dalam satu resit.

Untuk pertanyaan lanjut dan membuat pembelian, sila layarai laman web https://freshable.co/ atau hubungi talian +60 11-2622 9930.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *