Home » Selepas New York, Buttonscarves cipta rekod pamer replika beg tangan terbesar di Malaysia

Selepas New York, Buttonscarves cipta rekod pamer replika beg tangan terbesar di Malaysia

JENAMA fesyen terkemuka dari negara jiran, Buttonscarves kini terus menjadi fenomena luar biasa buat peminatnya bukan saja di kalangan wanita tempatan bahkan berjaya menempatkan diri sebaris nama popular fesyen terkini khususnya buat Muslimah di Malaysia.

Baru-baru ini, Buttonscarves membuat kemunculan penuh ikonik di ibu kota Kuala Lumpur dengan kempen antarabangsa #ButtonscarvesGoesGlobal yang diketengahkan jenama itu.

Beberapa siri pengaktifan dalam misi kempen Buttonscarves telah dilancarkan bersempena dengan penampilan sulung jenama itu di Minggu Fesyen Kuala Lumpur 2023 (KLFW23) sekaligus melahirkan ButtonscarvesTakes Over Kuala Lumpur.

Pengaktifan pertama dimulakan dengan pembalutan 50 kereta e-hailing GrabCars bertemakan Buttonscarves, yang digelar kereta BIMU.

Direka bentuk dengan motif monogram BIMU ikonik mereka dalam warna Viva Magenta, yang dipilih secara eksklusif untuk menjadi warna kempen #ButtonscarvesGoesGlobal, Buttonscarves menjadi jenama pertama yang membalut sepenuhnya kedua-dua kereta premium dan bukan premium di Malaysia.

Kereta BIMU tersedia kepada pengguna Grab di Lembah Klang selama sebulan, bermula 21 Ogos hingga 21 September 2023.

Cipta rekod replika beg tangan terbesar di Malaysia

Selepas pelancaran kereta BIMU, Buttonscarves mencipta satu lagi sejarah menerusi pemasangan replika beg flap gergasi daripada salah satu koleksi terbaru mereka, Aluna Flap Bag.

Beg tangan gergasi yang terletak di pintu masuk utama Pavilion Kuala Lumpur itu adalah kesinambungan daripada kejayaan Buttonscarves menempatkan ‘Hold Me Bag’ gergasi pada bulan Februari lalu di Times Square, New York.

Pada ketinggian 8 meter, panjang 12 meter dan lebar 4 meter, beg gergasi itu turut memecahkan rekod sebagai Replika Beg Flap Terbesar dalam Buku Rekod Malaysia.

Penyampaian sijil rasmi telah diadakan di lokasi beg flap gergasi itu sendiri, disaksikan oleh lebih 100 peminat jenama itu dikenali sebagai BSLady, beserta influencers di Kuala Lumpur.

Untuk meraikan pemasangan gergasi itu, peraduan untuk membawa seorang pemenang bertuah untuk menghadiri Minggu Fesyen Jakarta 2023 dilancarkan untuk pengunjung yang mengambil gambar paling kreatif di tapak pemasangan memakai Beg Flap Aluna sebenar Buttonscarves.

Kedua-dua pemasangan beg flap gergasi dan peraduan Minggu Fesyen Jakarta 2023 itu telah berlangsung di pintu masuk utama Pavilion Kuala Lumpur bermula 25 Ogos hingga 3 September lalu.

Ketua Pegawai Eksekutif Buttonscarves Linda Anggrea berkata, kempen #ButtonscarvesGoesGlobal mewakili langkah penting bagi Buttonscarves untuk mengukuhkan kedudukannya sebagai jenama gaya hidup yang mampu bersaing di pentas global.

Selepas kejayaan pemasangan Beg Giant Hold Me di Times Square, New York, sempena Minggu Fesyen New York Februari lalu, Buttonscarves kini berada di sini untuk memastikan kehadirannya di Kuala Lumpur, Malaysia.

“Buttonscarves juga menjadi jenama antarabangsa pertama dari Indonesia yang dipilih sebagai jenama perintis untuk menerajui dan mempersembahkan koleksi eksklusif mereka, Ethereal Escapades, di segmen Asia Fashion Xchange KLFW23 pada 27 Ogos,” katanya.

Segmen Asia Fashion Exchange diperkenalkan buat pertama kali pada KLFW tahun ini sebagai peluang untuk memupuk persefahaman, penghayatan dan kerjasama antara budaya yang berbeza melalui fesyen.

Koleksi eksklusif yang direka untuk KLFW23 menampilkan rekaan yang menggabungkan monogram ikonik Buttonscarves dengan gaya yang edgy, canggih dan moden.

Pertunjukan fesyen tersebut dihadiri beberapa tokoh ikonik dari Indonesia, seperti Dian Pelangi, Whulandary, Indah Nada Puspita, dan Indira Hapsari, serta ikon gaya dari Malaysia seperti Marion Caunter, Anzalna Nasir, Elfira Loy, Che Puan Syamim Farid, Yaya Zahir, Hawa Rizwana dan ramai lagi.

One thought on “Selepas New York, Buttonscarves cipta rekod pamer replika beg tangan terbesar di Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *