Home » Minaz tampil koleksi lebaran, sasar jualan 600,000 helai koleksi Blooming Raya

Minaz tampil koleksi lebaran, sasar jualan 600,000 helai koleksi Blooming Raya

Jenama Minaz bukanlah suatu nama asing buat peminat fesyen Muslimah, malah bagi pengikutnya pasti ternanti-nanti setiap koleksi terbaru keluaran jenama tersebut.

Baru-baru ini, Minaz tampil dengan koleksi terbaru inspirasi moden dan dan tradisional bagi mencetuskan keunikan tersendiri buat mereka yang mementingkan gaya tapi masih mahu mengekalkan tradisi sempena lebaran yang akan tiba tidak lama lagi.

Minaz Blooming Raya menampilkan sebanyak 73 koleksi raya dengan 27 warna yang ditawarkan pada harga menarik, malah menyediakan saiz sehingga 4XL.

Menurut pengasasnya, Hafiza Abd Hamid berkata, koleksi fesyen pakaian terbahagi kepada golongan remaja, anak-anak dan kaum lelaki.

“Tahun ini kami memberi tum­puan terhadap kain jenis chiffon dan bermanik dengan sedikit campuran sutera Thailand untuk memberi nafas baharu yang se­gar kepada rekaan pakaian agar ia kelihatan lebih elegan dan eksklusif.

Trend raya tahun ini kami memilih rekaan yang lebih selesa dan evergreen seperti kebaya labuh, baju kurung yang modest. Namun ia disuntik dengan elemen yang lebih muda dan tidak hanya terhad kepada pemakaian sewaktu raya sahaja,” katanya.

Tambahnya, koleksi raya telah dilancarkan pada 3 Mac lalu dan ia akan dikeluarkan secara berperingkat sehingga akhir bulan ini.

Meletakkan sasaran 600,000 helai bagi koleksi raya, Hafiza menjelaskan walaupun keadaan ekonomi tidak menentu, namun kehangatan raya tetap dirasai dan masyarakat Malaysia akan berbelanja besar bagi menyambut musim perayaan.

“Untuk koleksi raya sahaja kami letakkan sasaran 600,000 helai. Dan sasaran sepanjang tahun ialah lebih daripada 4 juta, bersamaan dengan RM60 juta untuk Minaz Hijab,” katanya.

Memilih rekaan khusus untuk golongan anak muda dengan corak polos dan klasik, Layka Al Funsu akan mewakili seluruh penceritaan kempen raya pada tahun ini bagi menarik pasaran golongan itu dalam kempen tahun ini.

“Pemilihan Layka Al Funsu sebagai duta pada tahun ini juga sesuai dengan corak dan rekaan yang lebih segar dan muda. Jika dahulu, kami lebih memberi fokus kepada mereka yang berkeluarga, jadi untuk tahun ini kami cuba seimbangkan dengan mempelbagaikan koleksi bagi orang muda serta ibu dan anak,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *