Home » MR D.I.Y pamer replika seterika gergasi di Taman Tasik Titiwangsa

MR D.I.Y pamer replika seterika gergasi di Taman Tasik Titiwangsa

mr diy

KUALA LUMPUR – Peruncit DIY kegemaran Malaysia, MR DIY melancarkan kempen ‘Kecil & Besar, MR DIY Ada’ dengan memaparkan lebih 20,000 produk di lebih 1,200 cawangan mereka di seluruh negara.

Sempena pelancaran itu juga, syarikat itu turut mempamerkan sebuah replika seterika terapung gergasi di tengah bandar.

Berukuran 16 x 7.5 x 8 meter, replika seterika terapung gergasi itu menghiasi Taman Tasik Titiwangsa dan akan dipamerkan sehingga 15 Oktober ini dan diiktiraf oleh Malaysia Book of Records sebagai replika seterika terapung terbesar di Malaysia.

Ketua Pemasaran Kumpulan MR DIY Group, Alex Goh, berkata, kempen itu selaras dengan penawaran pelbagai barangan tidak kira kecil dan besar.

“Kami menawarkan barangan terkecil dari bateri, mangga berkunci, dan rantai kunci hinggalah barangan besar seperti pembersih vakum, kolam boleh kembung, dan tangga boleh lipat.

“Kami menawarkan harga yang rendah, bermula kurang daripada RM1 malah syarikat mempunyai format kedai yang lebih kecil, untuk memenuhi keperluan pelanggan di bandar kecil seperti Permatang Pauh, Pulau Pinang, dan Sik, Kedah, sehingga ke kedai format besar MR. DIY PLUS di bandar besar seperti Kuala Lumpur, Pulau Pinang, dan Johor Bahru, yang meliputi kawasan seluas lebih 20,000 kaki persegi.

“Kami juga menawarkan pelbagai keperluan pengguna dari bayi hinggalah warga emas. Ini adalah janji besar yang kami berikan, dan kami sangat berbangga dapat memenuhinya,” katanya.

Tambah beliau, replikasi seterika terapung gergasi itu adalah sesuatu yang menyeronokkan dan menarik untuk menyampaikan mesej Kecil & Besar, MR DIY Ada kepada semua rakyat Malaysia.

Beliau berkata kejayaan pemasangan replika itu adalah usaha sama peruncit dengan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Goh berkata, seterika terapung itu akan dibawa menjelajahi negeri lain, untuk memberi peluang kepada lebih ramai rakyat Malaysia untuk melihatnya.

Peruncit tersebut juga telah mempamerkan pelbagai tarikan menarik yang lain di beberapa kawasan bandar yang sibuk, termasuk pili air interaktif di Dataran Merdeka di mana pengunjung boleh mendapatkan air minuman, selain berus cat dan pengecas bateri di Bukit Bintang, Kuala Lumpur, botol air Disney gergasi di Mid Valley Megamall, Kuala Lumpur, dan patung gebu dinosaur serta bola sepak di MyTown Cheras Kuala Lumpur.

Kesemua tarikan menarik ini dipamerkan bermula 5 September lalu.

Goh berkata tarikan menarik tersebut bertujuan untuk memberitahu orang ramai tentang inisiatif ini dan memberi mereka peluang untuk memenangi hadiah melalui #KecilBesarMRDIYada Snap & Win Contest.

Peserta hanya perlu mengambil gambar di salah satu tarikan menarik tersebut, muat naik ke media sosial dengan menggunakan hashtag “Kecil & Besar, MR D.I.Y Ada” dan kemudian menghantarnya ke laman web pertandingan.

Terdapat hadiah-hadiah bernilai RM20,000 untuk dimenangi, termasuk perjalanan menaiki kapal layar mewah selama 4 jam untuk sehingga 12 orang bernilai RM6,000, penerbangan menaiki helikopter selama 30 minit di sekitar Kuala Lumpur untuk 4 orang bernilai RM4,500, pengalaman fine dining Omakase untuk 2 orang bernilai RM2,000, dan baucar tunai MR DIY bernilai RM100 setiap seorang untuk 100 pemenang.

Untuk maklumat lanjut tentang inisiatif berkenaan, serta lebih daripada 20,000 produk MR DIY, layari laman web www.mrdiy.com, platform e-dagang www.mrdiy.com.my, atau saluran media sosial di Facebook, Instagram, dan TikTok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *