Home » Nicol David tampil dalam filem sempena kempen AIA Malaysia

Nicol David tampil dalam filem sempena kempen AIA Malaysia

nicol david

KUALA LUMPUR: Penyedia insurans dan takaful terkemuka di Malaysia, AIA Malaysia melancarkan kempen terbaharunya, “Pilih Kehidupan yang Lebih Bermakna” (Subscribe to a Better Life), dengan sebuah filem jenama yang menampilkan legenda skuasy dan ikon sukan Malaysia, Datuk Nicol David.

Memaparkan Nicol yang memainkan pelbagai watak dan peranan yang mencerminkan kehidupan penuh bersemangat, kempen ini adalah ekspresi kreatif berdasarkan hasrat AIA untuk memperkasakan rakyat Malaysia menjalani kehidupan yang lebih bermakna yakni kehidupan yang sihat, aktif dan bertenaga.

Memanfaatkan minat rakyat Malaysia terhadap platform penstriman atas permintaan, AIA mendapat inspirasi untuk menghasilkan sebuah penceritaan jenama yang sesuai dan relevan untuk khalayak umum dengan mengetengahkan produk serta tawaran-tawaran syarikat tersebut sebagai filem dan rancangan TV yang disesuaikan mengikut profil masing-masing.

Ketua Pegawai Pemasaran AIA Malaysia, Heng Zee Wang, berkata pihaknya sedar bahawa pasaran insurans seringkali dikaburi dengan pelbagai istilah yang kadangkala sukar untuk difahami dan mungkin menjadi satu cabaran dan halangan untuk para pelanggan mendapatkan perlindungan.

“Kempen “Pilih Kehidupan yang Lebih Bermakna” dilancarkan bagi mengurangkan kekeliruan tersebut dengan menjelaskan istilah-istilah insurans dan mempersembahkan penceritaan kami dengan kaedah yang lebih mudah difahami dan diminati rakyat Malaysia,” katanya.

Berkongsi pandangan sama, Nicol yang juga merupakan duta AIA Malaysia berkata apabila beliau diperkenalkan kepada konsep ini, beliau terus tertarik dan berasa teruja untuk bekerjasama dengan AIA bagi merealisasikan idea tersebut.

“Kita kini melanggan pelbagai perkhidmatan untuk menikmati keselesaan dan kemudahan yang ditawarkan, sama ada keahlian gim, pelan pemakanan mahupun saluran penstriman.

“Jadi mengapa tidak melanggan dan pilih untuk menjalani kehidupan yang bermakna juga? 

“Saya berharap kempen terbaharu AIA ini akan memberi inspirasi kepada lebih ramai rakyat Malaysia untuk Hidup Penuh Bersemangat dan mencapai aspirasi hidup mereka,” katanya.

Kempen ini boleh diakses melalui laman web informatif dan interaktif yang direka seperti paparan perkhidmatan penstriman.

Laman web ini bertujuan mengubah bagaimana seseorang itu melibatkan diri dengan insurans, membantu mereka merealisasikan aspirasi hidup melalui kandungan terpilih yang menampilkan rangkaian penyelesaian dan tawaran AIA, termasuk ekosistem Penyelesaian Kesihatan dan Kekayaan Menyeluruh syarikat tersebut.

Laman web “Pilih Kehidupan yang Lebih Bermakna” AIA menampilkan pelbagai tawaran bagi memenuhi aspirasi gaya hidup individu yang berbeza.

Zee Wang berkata, pihaknya berbangga dapat memperkenalkan kempen yang menarik, unik, dan menghiburkan ini.

Beliau yakin kempen ini akan membantu meningkatkan pengalaman pelanggan apabila berinteraksi dengan AIA Malaysia.

“Hanya dengan satu klik, anda akan dibawa ke dunia penyelesaian kesihatan dan kekayaan yang diperibadikan yang dapat membantu anda menjalani kehidupan yang lebih sihat, berpanjangan dan bermakna.

“Kami percaya kempen ini adalah permulaan kepada sesuatu yang mengujakan dalam perjalanan kami untuk memasikan perlindungan insurans dapat diakses dan difahami dengan lebih mudah oleh orang ramai, tanpa mengira keperluan dan peringkat kehidupan mereka,” katanya.

Sebagai sebuah organisasi yang komited terhadap kesejahteraan menyeluruh rakyat Malaysia, kempen “Pilih Kehidupan yang Lebih Bermakna” ini melangkau perlindungan insurans dan takaful tradisional.

AIA Malaysia menyediakan sokongan menyeluruh untuk tabiat sihat, perancangan kewangan, dan penambahbaikan gaya hidup secara keseluruhan, agar rakyat Malaysia dapat menjalani kehidupan yang lebih berkualiti.

Pilih Kehidupan yang Lebih Bermakna dengan AIA Malaysia, layari www.aia.com.my/livewithvitality  

Baca juga:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *