Home » Nostalgia Desa Iftar di Farm In The City, nikmati buka puasa ditemani haiwan 

Nostalgia Desa Iftar di Farm In The City, nikmati buka puasa ditemani haiwan 

BERSEDIA untuk memulakan perjalanan kulinari dalam suasana tradisi dan nostalgia menerusi Nostalgia Desa Iftar di D’Pine Loghouse @ Farm di The City, Seri Kembangan.

Lebih menarik, anda bukan sahaja dapat menikmati pengalaman iftar bersama yang tersayang, malah ditemani haiwan jinak seperti alpaca, arnab dan kura-kura. 

Jika membawa anak kecil, tentu ia memberi satu memori dan pengalaman menakjubkan yang tidak akan dapat dirasai di mana-mana! 

Dari 13 Mac hingga 7 April 2024, bufet Ramadan di D’Pine Loghouse @ Farm di The City menawarkan suasana balik kampung untuk di Nostalgia Desa, di mana pengalaman “satu-satunya” yang luar biasa menanti. 

Seolah oasis di tengah-tengah pusat bandar, di mana terdapat banyak kehijauan yang subur, dan perasaan pulang ke rumah menanti anda.

Sorotan Nostalgia Desa Iftar 2024 termasuk:

1. Masakan Melayu Asli: 


Manjakan diri dengan pelbagai hidangan lazat yang disediakan dengan teliti oleh rakan kongsi, Hidayah Catering, yang mempunyai kepakaran lebih 30 tahun dalam masakan Melayu. 

Daripada kegemaran klasik kepada ciptaan inovatif, setiap suapan adalah perayaan warisan masakan Malaysia yang kaya. Lebih daripada 88 hidangan setiap hari, akan ada sesuatu untuk dipilih oleh semua orang.

2. Petting Zoo Delight: 

Alami kegembiraan bertemu dengan haiwan kesayangan Farm in The City yang comel semasa sesi Iftar. Kagumi keanggunan dan daya tarikan mereka ketika mereka menyertai anda di tengah-tengah keindahan alam semula jadi sambil anda menikmati hidangan berbuka puasa.

3. Permainan Tradisional Kampung: “

Berbuka puasa dengan tenang sementara kakitangan Farm in The City memanjakan anak-anak anda dengan permainan tradisional, sama seperti ketika anda pulang ke kampung. 

Temui semula keseronokan permainan kampung tradisional seperti Congkak dan banyak lagi, sesuai untuk mengimbau kembali kenangan indah dan mencipta yang baharu bersama keluarga dan rakan-rakan.

4. Suasana Balik Kampung: 

Melangkah ke dunia nostalgia kerana 100% struktur kayu restoran ini diperbuat daripada kayu pine, membawa pengunjung kembali ke suasana kampung yang tenang. 

Kompleks yang luas, dihiasi dengan hiasan Ramadan dan Raya, membangkitkan kehangatan dan semangat musim perayaan.

5. Persekitaran Mesra Keluarga: 

Nikmati tempat letak kereta tanpa kerumitan dengan kemudahan tempat letak kereta yang luas, membolehkan pengunjung menumpukan pada mencipta detik-detik berharga bersama orang tersayang. 

Kanak-kanak boleh bermain-main dan bermain di “halaman rumah”, memastikan pengalaman yang menyeronokkan untuk seisi keluarga.

6. Pengalaman Unik di Lembah Klang: 

Nostalgia Desa Iftar menonjol sebagai destinasi utama bagi mereka yang mencari pengalaman Iftar yang asli dan mengasyikkan di Lembah Klang. 

Selami pemandangan, bunyi dan cita rasa Kampung Iftar, mencipta kenangan yang akan kekal seumur hidup.

BUFET RAMADAN D’PINE LOG HOUSE, FARM IN THE CITY

Alamat:

Lot 40187-40188,

Jalan Prima Tropika Barat,

Bandar Putra Permai,

43300 Seri Kembangan,

Selangor.

Tarikh:

13 Mac 2024 – 7 April 2024

Harga Promosi Early Bird:

RM88 (Dewasa)

RM55 (Kanak-Kanak)

*Tawaran Sah Sehingga 20/03/2024

Harga Asal:

RM98 (Dewasa)

RM58 (Kanak-Kanak)

Untuk Tempahan:

+60389413099

Instagram:

@farminthecity 

Promosi menarik yang ditawarkan:

  • Beli pakej Buffet 1 pax dan anda akan menerima baucar tiket masuk Farm In The City dimana jika anda beli 1 tiket dan anda akan menerima PERCUMA 1 TIKET.
  • Beli 10 pax Buffet dan anda akan menerima 1 pax Buffet secara PERCUMA. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *