Home » Takdir itu Milik Aku buah tangan terbaru Liza Hanim 

Takdir itu Milik Aku buah tangan terbaru Liza Hanim 

Liza Hanim kembali mewarnai industri muzik tanah air dengan menghasilkan single terbarunya berjudul Takdir Itu Milik Aku di bawah naungan syarikat rakaman Sony Music Entertainment Malaysia. 

Single itu juga merupakan runut bunyi rasmi (OST) bagi drama yang dinantikan iaitu Takdir Itu Milik Aku yang ditayangkan sejak minggu lalu. 

Menurut Liza, lagu Takdir Itu Milik Aku adalah cerminan tentang perjuangan dan pengorbanan seseorang yang pada akhirnya harus akur menerima takdir yang telah ditetapkan. 

“Sebagai manusia biasa, kita diuji dengan pelbagai dugaan dan segala penderitaan dan pengorbanan adalah sebagian dari takdir yang telah ditetapkan oleh Allah. Akhirnya, kita harus menerima dan berserah kepada-Nya,” katanya.

Keputusan untuk menyanyikan lagu ini tidak memerlukan masa lama bagi Liza Hanim, kerana melodi dan liriknya sangat memikat hatinya sejak awal lagi. 

Liza Hanim juga menjelaskan bahawa makna lagu ini mudah difahami dan boleh dikaitkan dengan para pendengar apabila mendengarnya.

“Saya memutuskan untuk merakam lagu ini kerana melodi dan liriknya sangat unik dan enak didengar. Bahagian chorus yang mudah dan catchy membuatkan saya mudah mengingati. 

“Sekaligus, membuat lagu ini semakin istimewa buat saya. Meskipun ada berbagai cabaran dalam proses menghasilkan lagu ini, namun ia adalah hasil kerja yang sangat berbaloi,” tambahnya.

Baru-baru ini juga berlangsungnya Konsert “Liza Hanim 27 Years Journey In Concert” yang di Zepp Kuala Lumpur, menyaksikan kemunculan gemilang beliau dengan mengalunkan lagu-lagu yang mengenali dirinya dalam seni hiburan tempatan. 

Drama Takdir Itu Milik Aku mengisahkan tentang Dian Zara, seorang gadis lurus dan bersih hatinya menumpang kasih dengan neneknya. Manakala emak saudaranya, Kamisah tidak henti-henti menyeksa hidupnya. Dian disuruh menjadi orang gaji sebelum dipaksa kahwin. Episod duka bermula hanya kerana dia hamil anak cacat.

Drama adaptasi novel karya Siti Rosmizah Ismail ini telah dilakonkan oleh pelakon hebat seperti Emma Maembong, Aiman Hakim, Liza Abdullah, Jasmin Hamid, Mustaqim Bahadun, Datuk Fauziah Nawi, Mak Engku Farida, Naszsally, Riz Amin, dan ramai lagi.

Lagu ini boleh dimuat turun di iTunes dan dinikmati menerusi semua platform penstriman muzik terpilih seperti Apple Music, Deezer, KKBox, Spotify, YouTube dan YouTube Music. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *