Home » Pantai Timur Food Festival di Floria Putrajaya bakal himpun 100 gerai jualan

Pantai Timur Food Festival di Floria Putrajaya bakal himpun 100 gerai jualan

pantai timur food festival

BERITA baik buat peminat makanan Pantai Timur apabila hampir 100 gerai menanti pengunjung di Pantai Timur Food Festival yang bakal berlangsung pada 29 September hingga 1 Oktober ini di Anjung Floria Persint 4, di Putrajaya.

Festival anjuran Mek Noor Nasi Dagang itu juga membariskan artis seperti Issey Fazlisham, Ani Mayuni, Ayu Damit, Syafiq Farhain, Aril Pilus, Haziq Rosebi dan Serina Redzuan.

Lebih menarik pengunjung boleh membawa seisi keluarga kerana masuk adalah percuma dengan pelbagai pilihan makanan serta gerai jualan.

Pelancaran Pantai Timur Food Festival turut dihadiri beberapa selebriti dan artis tanah air, semalam.

Selain gerai jualan makanan, aktiviti lain juga bakal diadakan seperti ceramah agama, demonstrasi masakan, jualan kraftangan, permainan tradisional, galeri dan pavilion setiap negeri pantai timur.

Wakil Mek Noor Nasi Dagang berkata, selain mempromosikan warisan dan tradisi pantai timur, festival itu juga membuka peluang kepada usahawan berminat untuk berniaga pada kadar sangat berpatutan.

“Lokasi yang dipilih juga strategik dan sesuai untuk semua peringkat umur untuk hadir serta beriadah dengan keluarga. Malah melihat sambutan yang menggalakkan, penganjur telah menurunkan harga booth kepada RM1,500 untuk tiga hari.

“Tinggal kurang daripada 50 booth lagi dan usahawan juga wajar merebut peluang ini kerana kita jangkakan bakal mendapat sambutan hangat dalam festival selama tiga hari itu.

Antara artis yang akan memeriahkan Pantai Timur Food Festival.

“Kami juga mahu memperkenalkan lagi seni budaya tiga negeri Pantai Timur kepada orang ramai termasuk generasi muda dan pelancong,” katanya.

Menurutnya, festival makanan pantai timur pertama seumpamanya itu juga akan dimeriahkan dengan persembahan kesenian Pantai Timur seperti Dikir Barat oleh pelawak Issey Fazlisham pada kemuncak acara iaitu 1 Oktober.

Antara artis lain yang turut serta dalam gerai jualan ialah Avaa Vanja, Balkish Semundur, Isma AF, Pupsa Gomen, Nazeera Sardi, Roslan Madun, Khairul Anuar dan pempengaruh media sosial Mami Dedi.

Bukan itu sahaja, pengunjung berpeluang untuk memenangi cabutan bertuah bernilai RM25,000 termasuk barangan elektrik, motosikal, televisyen dan wang tunai.

Mereka yang berminat boleh ikuti laman sosial rasmi Pantai Timur Food Festival iaitu @pantaitimurfoodfestival (Instagram) dan Pantai Timur Food Festival (Facebook).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *