Home » Pupuk kesedaran bahaya produk merkuri, Dr Cute azam lahir 1,000 usahawan produk organik dan selamat

Pupuk kesedaran bahaya produk merkuri, Dr Cute azam lahir 1,000 usahawan produk organik dan selamat

OBSESI untuk tampil cantik dan berkulit cerah menjadikan ramai wanita sanggup meletakkan nyawa sendiri di dalam risiko dengan menggunakan produk kecantikan yang diragui keselamatannya.

Bagi mereka, asalkan produk itu memberi kesan yang pantas, maka ia menjadi pilihan hingga ada antaranya sanggup menghabiskan wang gaji untuk mencapai impian.

Hakikatnya, penggunaan kosmetik dan skincare mengandungi racun berjadual seperti merkuri yang dijual secara berleluasa di negara ini menyebabkan pengguna berisiko diserang penyakit kronik, antaranya masalah buah pinggang.

Antara masalah kerap dihadapi iaitu sensitif terhadap matahari, radang kulit, gangguan sistem saraf, ruam serta kulit yang menjadi terlalu sensitif (over sensitive).

Perkara ini turut diakui oleh Pengasas Dr Cute, Dr Abdullah Alias, atau lebih mesra dikenali sebagai Dr Cute, yang mempunyai pengalaman begitu mendalam dalam kecantikan dan penjagaan kulit.

Beliau juga sedar bahawa obsesi untuk kelihatan putih dan mulus menjadikan ramai wanita mengambil jalan pintas dengan membeli produk mengandungi bahan terlarang hingga menjejaskan kulit mereka untuk jangka masa panjang.

“Terpengaruh dengan harga yang murah dan hasil pantas, tapi merana di kemudian hari malah kos memulihkan kulit wajah yang rosak akibat merkuri pula ada yang mencecah puluhan ribu ringgit.

“Justeru, saya mengambil kesempatan untuk memberikan konsultansi dan solusi kecantikan di platform media sosial seperti TikTok dan Facebook bukan hanya semata-mata menjual produk jenama saya sendiri, sebaliknya saya mahu lebih ramai sedar tentang bahaya penggunaan produk mengandungi racun berjadual,” katanya ketika ditemui selepas majlis pelancaran produk terbaru Dr Cute, Glow-Up Tinted Sunscreen di Sunset Glass Haus, Bora Ombak, Putrajaya, Sabtu lalu.

Dr Cute aktif kongsi tips kecantikan di media sosial.

Aktif berkongsi pelbagai tips tentang penjagaan kulit, telah menjadikan anak kelahiran Johor itu sebagai rujukan kepada ribuan peminat kecantikan ditambah pula kepakarannya dalam bidang estetik dan doktor perubatan.

“Terdapat segelintir penonton yang mula sedar tentang bahaya produk merkuri dan beralih ke produk kecantikan organik dan selamat.

“Alhamdulillah ramai pengikut saya yang semakin cakna tentang bahan yang terkandung di dalam sesuatu produk, dan tip penjagaan kulit yang saya selalu ketengahkan juga memberikan ilham kepada mereka untuk menjaga kecantikan,” katanya.

Selari dengan kesedaran kecantikan secara selamat, Dr Cute sentiasa berinovasi untuk menghasilkan produk penjagaan kulit yang premium dan mampu dimiliki oleh setiap orang.

Maka, lahirlah Dr Cute International Sdn Bhd, syarikat yang berjaya mengetengahkan produk kecantikan yang premium dan selamat secara meluas ke seluruh negara.

Ditubuhkan sejak 5 tahun lalu, ia telah melangkaui jenama tempatan malah telah menembusi industri kecantikan ke luar negara seperti di Singapura dan Brunei.

Dr Cute terus meningkatkan kekuatan jenamanya dalam mempromosikan produk kecantikan selamat dan premium ke seluruh dunia terutamanya menerusi platform media sosial.

“Formulasi produk Dr Cute menekankan kepentingan dari segi kualiti, dihasilkan daripada bahan-bahan yang premium dan sekaligus untuk memelihara kualiti dan formulasi untuk pengguna setia jenama ini.

“Malah, harga yang ditawarkan cukup berpatutan berbanding mendapatkan rawatan memulihkan kulit yang sudah rosak hingga mencecah ribuan ringgit. Saya akan memberikan konsultasi secara percuma walaupun pelanggan hanya membeli pencuci muka Dr Cute yang berharga RM29.90,” katanya.

Pelancaran Glow-Up Tinted Sunscreen

Menggunakan foundation adalah asas dalam pemakaian solekan. Glow-Up Tinted Sunscreen diformulasikan untuk menghasilkan kulit yang lebih cerah, melembapkan serta memberikan efek glowing.

Mengandungi bahan-bahan aktif seperti Titanium Dioxide, Alpha Arbutin dan Hyaluronic Acid, produk ini bukan hanya sebagai foundation, malah ianya turut berfungsi sebagai pelindung matahari (sunscreen), memberikan perlindungan daripada cahaya matahari dengan SPF50 dan PA+++.

Di samping itu, produk ini turut bertindak sebagai serum, pelembap dan base solekan menjadikan Glow-Up Tinted Sunscreen ini sebagai produk kecantikan dan solekan 5 dalam 1.

Didatangkan dalam tiub dan pembungkusan eksklusif dan mewah, harga untuk seunit Glow-Up Tinted Sunscreen dengan isipadu 20g adalah RM89.

Kempen Let’s Rise Together DC sasar lahir 1,000 usahawan  

Kempen Let’s Rise Together DC mengetengahkan program keusahawan baru di bawah Dr Cute.

Bermodalkan hanya RM250 melayakkan menjadi sebahagian keluarga Dr Cute yang semakin berjaya dengan bimbingan daripada Dr Cute sendiri.

Sasaran Dr Cute adalah untuk melahirkan seramai 1,000 orang usahawan sehingga penghujung tahun 2023, dengan pendapatan bulanan konsisten.

Untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan program Let’s Rise Together DC ini, hubungi Shah di talian 010-256 2380.

Untuk mengetahui lebih banyak maklumat, tips kecantikan dan mengenai produk Dr Cute, layari sosial media Facebook (Dr Cute By DCHQ),  TikTok (doccute), Instagram (drcutehq) dan laman web rasmi https://www.drcute.com.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *