Home » Gimik gunting rambut di tengah KL ‘menjadi’, simbolik rai ulang tahun pertama ChezKamya dan Hari Malaysia

Gimik gunting rambut di tengah KL ‘menjadi’, simbolik rai ulang tahun pertama ChezKamya dan Hari Malaysia

chezkamya

PELBAGAI cara unik dilaksanakan bagi menyemarakkan sambutan Hari Malaysia sekaligus menanam semangat kecintaan kepada negara.

Pusat salun terkenal, ChezKamya Professional antara yang tidak ketinggalan memeriahkan sambutan dengan mengadakan demonstrasi ‘salun di jalanan’ yang diadakan Khamis lalu di tengah-tengah laluan sesak lampu isyarat Pavilion Kuala Lumpur.

Malah ia juga merupakan sebuah gimik yang ‘menjadi’ sempena meraikan ulang tahun pertama ChezKamya Professional.

Warga kota bukan sahaja teruja melihat ketangkasan pendandan rambut terkenal, Chez Hamdan beraksi dramatik menggunting rambut sepantas kilat, lebih bermaka demonstrasi itu juga membawa mesej kecintaan pada negara sempena merayakan Sambutan Hari Malaysia 2023.

“Demonstrasi ini mengetengahkan konsep ‘selangkah’ ataupun ‘near-to-them’. Sempena meraikan ulang tahun pertama ChezKamya, kami memilih aktiviti keluar bertemu pelanggan dan pengguna di jalanan.

“Biasanya pelanggan yang datang ke salun. Titik pertemuan bermula di restoran Daigor Sungei Wang dan berakhir di pusat membeli-belah Pavilion Kuala Lumpur.

 “Kami juga memanfaatkan kesempatan ini untuk menyatakan rasa cinta kepada negara dengan mengibarkan jalur gemilang sepanjang berarak. Ia simbolik kepada meraikan Sambutan Hari Malaysia pada 16 September,” kata Chez Hamdan.

Berpengalaman 17 tahun di dalam industri dandanan rambut, Chez Hamdan atau Halimi Hamdan antara pengusaha salun bumiputera yang kekal relevan kerana prestasi baik dalam kalangan pelanggan.

Sentiasa menyajikan perkhidmatan terkini, jenama ChezKamya cukup dikenali sebagai trendsetter terutamanya kepakaran mewarna rambut serta potongan unik, sehingga menjadi pilihan VVIP dan selebriti tempatan.

 “Sempena 1 tahun ChezKamya, kami menambah nilai perkhidmatan di salun, dengan memperkenalkan pasukan barber untuk menarik lebih ramai pelanggan lelaki serta segmen kecantikan, manicure dan pedicure buat golongan wanita.

“Paling penting kadar harga dikenakan sangat berpatutan meskipun servis taraf kayangan. Anda boleh rasai sendiri vibes 5 bintang dengan berkunjung ke salun ChezKamya, “katanya.

Sementara itu, selebriti yang juga usahawan terkenal, Erna Elliyana Rosli selaku rakan kongsi ChezKamya mengakui bangga dengan pencapaian yang dikecapi.

Katanya, dia dan Chez Hamdan telah lama bersahabat baik dan ketika negara sedang dalam pemulihan dari wabak Covid-19, kedua-dua usahawan itu memikirkan bagaimana mereka dapat membantu untuk merancakkan semula perniagaan masing-masing.

“Sebagai seorang usahawan wanita, niat utama saya untuk bersama dengan peniaga-peniaga Islam yang berpotensi besar, kerana percaya kebersamaan dapat memacu perniagaan ke satu tahap yang lebih tinggi sekaligus memperbaiki ekonomi pengusaha-pengusaha Islam.

“Ternyata gabungan Chez dan Kamya saling melengkapi dan pelanggan melihat kami sebagai one stop centre khususnya bagi mereka yang menitikberatkan kecantikan dalaman serta luaran. Sebagaimana tagline yang sering saya laungkan ‘Cantik Itu Kamu!” katanya.

Pelbagai tawaran istimewa sempena ulang tahun pertama ChezKamya menanti pelanggan antaranya peluang mewarna rambut serendah RM50, promosi khas untuk abang rider hanya RM20 (potong rambut dengan barber).

Selain itu, promosi diskaun 50% untuk sesi manicure dan pedicure kepada semua pelanggan yang mendandan rambut di salun ChezKamya.

Maklumat lanjut layari Instagram: @chezkamya.professional atau Tiktok: @chezkamyaprofessional

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *