Home » Raya 2023: 6 jenama tempatan popular ini jadi perhatian, tampil koleksi Aidilfitri ekstravaganza!

Raya 2023: 6 jenama tempatan popular ini jadi perhatian, tampil koleksi Aidilfitri ekstravaganza!

aidilfitri 2023

SETIAP kali ketibaan Aidilfitri, beberapa jenama tempatan kegemaran ramai ini tidak pernah gagal menampilkan rekaan eksklusif dan anggun menjadikan sambutan Hari Raya tahun ini pastinya lebih istimewa.

Kita juga boleh menjangkakan beberapa busana yang paling mengagumkan tahun ini, sama ada dalam bentuk padanan untuk seisi keluarga atau baju kurung bergaya yang direka dengan tekstil dan rekaan yang cantik.

Jika anda berharap untuk menyerlah semasa perayaan tahun ini, pertimbangkan koleksi Hari Raya yang menarik daripada label fesyen berikut:

Fiziwoo

Koleksi Mughal Raya Fiziwoo memberi penghormatan kepada empayar Mughal dengan menyelitkan kehebatan seni sulaman India dalam perincian busananya.

Koleksi ini termasuk lima belas rekaan dalam 18 warna, setiap satu dengan elemen seperti lengan bahu puff, kemasan renda atau lipatan garis leher.

Koleksi ini menghormati nilai ikatan keluarga diraja Mughal, yang mana WooFiziwoo mahu pemakainya dapat merasai sendiri naratifnya melalui setiap helaian.

Untuk maklumat lanjut, kunjungi Instagram Fiziwoo

HijabistaHub dan Soultan

HijabistaHub merupakan sebuah jenama pakaian wanita yang sudah mula bertapak sejak tahun 2016.

Koleksi Aidilfitri tahun ini, HijabistaHub melebarkan sayapnya dengan jenama baru iaitu Soultan yang membawakan koleksi Baju Melayu hasil kolaborasi bersama pelakon popular tanah air, Aeril Zafrel.

Selain itu, koleksi wanita berunsurkan elemen moden klasik dengan sentuhannya yang begitu menawan selain empat koleksi eksklusif daripada artis wanita popular Wawa Zainal.

Koleksi yang ditampilkan oleh HijabistaHub ini membuktikan bahawa kualiti dan karya jenama tempatan juga mampu untuk berada setanding dengan hasil karya jenama antarabangsa.

Maklumat lanjut di Instagram Hijabistahub.

Rizman Ruzaini

Memilih slogan Raikan Raya Bersama Rizman Ruzaini, hampir 100 helaian dilancarkan dengan rekaan bervariasi bagi memberi lebih pilihan kepada orang ramai bergaya di Aidilfiri.

Tersedia dari harga RM149, fokus RR kini hanya satu iaitu untuk memastikan setiap golongan di negara ini berpeluang untuk menggayakan jenama tersebut.

Wah, lepas ini anda bolehlah bergaya persis selebriti!

Maklumat lanjut di laman web RizmanRuzaini.

Syomirizwa Gupta

Jika anda ingin kelihatan persis Gadis Melayu Terakhir pada Raya ini, ‘Almari Tok’ mungkin yang anda cari.

Diinspirasikan oleh karya asli neneknya dari tahun 1940-an dan 1950-an, koleksi kapsul ini memberi penghormatan kepada dunia Nusantara Malaya Lama dengan warna-warna cerah, reka bentuk Batik tradisional dan selendang padan.

Cetakan serta-merta menarik perhatian, dan apabila titik polka dan corak geometri digandingkan ia sekaligus mencipta pernyataan fesyen yang berani oleh Syomirizwa Gupta.

Maklumat lanjut di Instagram Syomirizwa Gupta.

Melinda Looi

‘Mel-riah’ ialah koleksi Raya pertama Melinda Looi, dan ia menggabungkan denim dengan gaya warisan pada pakaian tradisional.

Kaftan, sebaliknya, disegarkan dengan cetakan unik dan dihiasi dengan hiasan manik yang rumit, manakala cetakan dalaman menghiasi rangkaian tudung yang ringan.

Di sebalik semua ciri tersebut, koleksi itu berusaha untuk menjadi neutral jantina dengan pilihan gabungannya yang boleh dipakai oleh sesiapa sahaja dan digayakan dalam apa jua cara yang dirasakan sesuai.

Maklumat lanjut di Instagram Melinda Looi

Tom Abang Saufi

Buat peminat motif tradisional, koleksi Trichic oleh Tom Abang Saufi ini amat sesuai untuk anda kerana ia menggabungkan warisan Malaysia dengan motif etnik global.

Koleksi ini menawarkan kaftan yang elegan, baju kurung moden dan baju batik dalam tona tanah dengan warna merah jambu dan kuning, semuanya dengan sentuhan rock and roll.

Buat pertama kalinya, baju batik juga tersedia dalam linen mewah, membolehkan anda berasa selesa sepanjang hari sambil tetap kelihatan bergaya.

Koleksi Tom Abang Saufi boleh didapati di Zalora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *