Home » Versi seram Winnie The Pooh 2 jengah pawagam Malaysia lebih awal

Versi seram Winnie The Pooh 2 jengah pawagam Malaysia lebih awal

winnie the pooh

KUALA LUMPUR – Saat yang ditunggu-tunggu telah pun tiba! Menjadi fenomena global tahun lepas dengan memperkenalkan Winnie The Pooh versi menggerunkan, filem tersebut kini kembali dengan sekuel yang pasti membuatkan peminat Malaysia tidak senang duduk pada 10 April ini.

Filem pertama dalam edisi Winnie The Pooh ini menjadi perbualan hangat tahun lepas bukan sahaja kerana pengolahan karakter yang berbeza tetapi turut mengundang kontroversi. 

Bukan itu sahaja, tetapi suhu politik di Hong Kong, China yang sedikit panas pada tahun lepas yang menyebabkan tayangan filem tersebut dibatalkan pada saat-saat akhir tanpa sebarang alasan telah menghebohkan lagi topik tersebut antara netizen-netizen sedunia. 

Walaupun menerima sambutan yang menggalakkan daripada peminat genre tersebut pengedar akhirnya terpaksa akur untuk menarik filem tersebut daripada ditayangkan di pawagam. 

Keputusan tersebut turut diikuti pengedar filem tempatan, menyebabkan filem popular tersebut gagal ditayangkan di pawagam tempatan.  

Namun begitu, sekuel Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 kini akan menghantui peminat di Malaysia apabila hak pengedaran filem tersebut berjaya diperolehi Mega Films Distribution. 

Poster rasmi tayangan di Malaysia yang dikongsikan baru-baru ini menjanjikan Winnie The Pooh yang kejam akan menghantui pawagam di seluruh negara bermula 10 April ini. 

Dalam sekuel kali ini, Winnie The Pooh turut disertai karakter klasik lain termasuk Tigger dan Piglet. Dengan kod saringan yang ketat oleh Lembaga Penapisan Filem (LPF) ramai pasti teruja untuk melihat filem ini – sama ada kesemua babak seramnya akan dilulus atau dipotong secara selektif oleh LPF.

Difahamkan bahawa filem tersebut telah berjaya mendapat tarikh tayangan awal di Malaysia, mendahului negara jiran seperti Singapura dan Thailand masih menunggu jawapan rasmi berkenaan tayangan di negara masing-masing. 

Dalam trailer yang dipromosikan Winnie the Pooh: Blood and Honey 2, beberapa babak yang dipaparkan dilihat memberi penghormatan kepada filem bergenre seram klasik seperti, IT, Scary Stories to Tell in the Dark, The Texas Chainsaw Massacre, Halloween serta Happy Death Day.

Poster rasmi tayangan di Malaysia tersebut amat mengujakan peminat dan kini telah menerima 500 ‘likes’ menandakan sambutan yang amat menggalakkan dalam kalangan penonton tempatan.

Bersedia untuk menerokai dunia seram Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 di pawagam berdekatan anda bermula 10 April ini. 

Untuk maklumat lanjut berkenaan filem ini, sila ikuti page Facebook rasmi Mega Films Distribution: https://www.facebook.com/MegaFilmsDistribution 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *