Home » WOMEN:girls lancar Kejar Kerja, kerjasama dengan Nivea dan Watsons sempena ulang tahun ke-10

WOMEN:girls lancar Kejar Kerja, kerjasama dengan Nivea dan Watsons sempena ulang tahun ke-10

WOMEN:girls, sebuah pertubuhan bukan kerajaan yang ditubuhkan untuk memperkasakan wanita dan gadis baru-baru ini melancarkan Kejar Kerja untuk terus memberi inspirasi kepada wanita muda dengan harapan mahu melihat wanita berdiri teguh, bersatu dan terus melangkah jauh mengejar cita-cita.

Dengan kerjasama NIVEA dan Watsons, program yang diilhamkan bagi memperkasa wanita berumur antara 18 hingga 30 tahun yang menetap di sekitar Lembah Klang dan Selangor ini bakal menyediakan peluang kerjaya dalam industri kecantikan dan kreatif pada mereka yang layak.

Program ini telah dirasmikan di ibu pejabat baharu Watsons di ibu negara, disaksikan oleh Pengurus Serantau untuk Beiersdorf Malaysia dan Singapura, Ng Hock Guan; Pengarah Urusan Watsons Malaysia, Caryn Loh dan Pengarah Eksekutif WOMEN:girls, Izza Izelan.

Program yang dirangka dengan berteraskan prinsip setiap wanita muda berhak mendapat peluang untuk mencapai impian dan memperoleh masa depan yang cerah, WOMEN:girls memperkenal program Kejar Kerja dengan sokongan NIVEA pada 2016.

Melalui Kejar Kerja, peserta akan digandingkan dengan mentor dan tokoh-tokoh terkemuka dalam industri solekan, fesyen dan kecantikan.

Tokoh-tokoh ini akan menawarkan bimbingan, pandangan serta ilmu yang berharga sepanjang tempoh perantisan mereka. Di samping itu, peserta bakal mendapat manfaat daripada latihan kemahiran yang disesuaikan dengan permintaan dan trend terkini bidang kecantikan dan kreatif bagi memastikan jaminan pekerjaan.

Dalam usaha sama untuk memantapkan program Kejar Kerja, orang ramai juga boleh memainkan peranan dan terlibat secara aktif untuk membawa perubahan dengan membeli produk NIVEA bernilai RM20 di mana-mana Watsons di seluruh Malaysia.

Dengan setiap pembelian, RM1 akan didermakan ke arah inisiatif bermakna ini, sehingga jumlah mencecah RM140,000.

Dengan mengambil bahagian dalam inisiatif ini, pembeli bukan sahaja menyumbang kepada usaha amal tetapi turut memupuk semangat kemasyarakatan, membawa perubahan positif secara kolektif dan membolehkan wanita muda terus berkembang maju dan cemerlang dalam mengejar aspirasi mereka.

Izza berkata, tahun ini amat bermakna buat WOMEN:girls sempena meraikan ulang tahunnya yang ke-10.

“Kami amat berbesar hati kerana pastinya tiada cara yang lebih baik untuk meraikannya selain dari kerjasama dengan dua nama jenama besar yang tidak asing lagi; dalam membantu individu kelihatan cantik, dan merasa yakin.

“Dengan sokongan NIVEA dan Watsons, WOMEN:girls sekali lagi dapat membawakan program Kejar Kerja, setelah terpaksa dihentikan buat sementara waktu ketika pandemik melanda.

“Kami amat teruja untuk meneruskan komitmen kami bagi menyediakan peluang untuk belia wanita terus berkembang dalam industri dandanan, fesyen dan kecantikan,” katanya.

Sokongan NIVEA yang tidak berbelah bahagi selama ini telah memainkan peranan penting dalam misi WOMEN:girls bagi memperkasa wanita muda dan melakukan perubahan yang berkekalan untuk komuniti yang kurang diberi keprihatinan.

Sementara itu, Caryn Loh berkata Watsons amat teruja dan berbesar hati dapat bergabung tenaga bersama NIVEA untuk memulakan perjalanan penuh inspirasi dengan menyertai program Kejar Kerja WOMEN:girls.

“Watsons Malaysia amat berbangga dengan kepakaran kami yang tiada tandingan dan sumber yang mencukupi, yang mampu memberi impak mendalam bagi membentuk industri kesihatan dan kecantikan dengan memperkasakan pemimpin masa hadapan.

“Misi kami bukan sahaja untuk memperkasakan mereka dengan kemahiran asas dan ilmu pengetahuan yang diperlukan untuk mencapai cita-cita mereka, malah kami juga mahu menyemai keyakinan dan kepercayaan diri dalam menggapai impian masing- masing,” katanya.


Melalui program Kejar Kerja, WOMEN:girls berharap untuk terus memberi inspirasi kepada wanita muda dengan harapan mahu melihat wanita berdiri teguh, bersatu dan terus melangkah jauh mengejar cita-cita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *