Home » 5,000 hadir Watsons Get Active 2023, pecah rekod MBOR

5,000 hadir Watsons Get Active 2023, pecah rekod MBOR

watsons

Memasuki tahun ke-8, acara Watsons Get Active anjuran peruncit kesihatan dan kecantikan antarabangsa terbesar dunia, Watsons yang berlangsung pada 23 dan 24 September 2023 dihadiri lebih 5,000 peserta yang terlibat dalam parti senaman terbesar merangkumi Zumba, Tabata, dan “Spin Cycle”.

Menyedari bilangan penghidap diabetes dan obesiti semakin tinggi di Malaysia, acara kecergasan tahunan Watsons ini diteruskan bertujuan untuk mendorong para pelanggan dan ahlinya untuk menjalani gaya hidup yang lebih sihat dan aktif.

Pengarah Urusan Watsons Malaysia, Caryn Loh berkata, sebagai peruncit kesihatan dan kecantikan O+O nombor satu di Malaysia, Watsons Malaysia sentiasa berada di barisan hadapan bagi menggalakkan gaya hidup sihat.

“Kami berhasrat untuk pergi lebih jauh dengan menganjurkan pelbagai sambutan senaman terbesar untuk pelanggan kami.

“Tahun ini, kami telah menambah tawaran senaman kami, termasuk Zumba, Tabata dan “Spin Cycle”, selama dua hari.

“Selain itu, kami berhasrat untuk memecahkan rekod Malaysia Book of Records (MBOR) sekali lagi dengan Penyertaan Terbesar dalam Rutin Kecergasan Dalaman Serentak,” katanya.

Semasa karnival “Watsons Get Active 2023” berlangsung, para peserta berseronok ketika pesta senaman penuh muzik selama 90 minit yang dimeriahkan oleh 25 tenaga pengajar terlatih yang diketuai oleh Duo Zumba Alex Phang dan Deno Au, Jason dan Anna untuk Tabata serta Shafiq dan Ken untuk “Spin Cycle”.

Selain itu, pelanggan dijanjikan pesta kecergasan yang menyeronokkan, bazar kesihatan dan kecantikan, pensampelan produk, dan banyak lagi semasa karnival dua hari ini.

Karnival ”Watsons Get Active” ini juga menampilkan 40 gerai daripada jenama kesihatan dan kecantikan di mana peserta boleh memanfaatkan tawaran eksklusif, demonstrasi, hadiah sepanjang hari dan persembahan artis terkenal, termasuk Firdhaus, Nicole Lai, DOLLA, dan COEX.

Selain itu, acara ini juga menawarkan pemeriksaan kesihatan yang disediakan oleh pasukan ahli farmasi Watsons.

Ini termasuk kerjasama khas dengan Universiti Pengurusan dan Teknologi Tunku Abdul Rahman (TAR UMT) dalam menyediakan pemeriksaan kecergasan dan Pantai Hospital Kuala Lumpur untuk berkongsi maklumat dan aktiviti kesihatan untuk pengunjung.

Caryn berkata, Watsons Malaysia amat konsisten dalam menyokong inisiatif untuk membantu masyarakat.

Justeru, RM10,000 akan disumbangkan kepada Special Olympics Malaysia, sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang menyokong komuniti kurang upaya intelek melalui program sukan, kesihatan, pendidikan dan pembinaan komuniti.

“Tahun ini, Watsons telah menyumbangkan barangan keperluan dan produk bernilai lebih RM1 juta kepada masyarakat Malaysia dan menerima anugerah tanggungjawab sosial korporat (CSR) pertama kami sebagai Syarikat Terbaik (Runcit) dalam Kelestarian dan CSR Malaysia 2023 oleh CSR Malaysia.

“Kami ingin mengucapakan ribuan terima kasih kepada jenama yang mengambil bahagian dan rakan kongsi termasuk Pantai Hospital Kuala Lumpur, Cebion, Adidas, Air Asia Ride, Special Olympics Malaysia, dan TAR UMT di atas sokongan mereka,” katanya.

Untuk maklumat lanjut, layari media sosial rasmi atau laman sesawang Watsons Malaysia di www.watsons.com.my.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *