Home » Imran Aqil buat kejutan untuk isteri, ilhamkan lagu Bunga Dahlia

Imran Aqil buat kejutan untuk isteri, ilhamkan lagu Bunga Dahlia

Selamat diijabkabulkan pada 9 September 2023, pelakon, pengacara dan bekas penyampai radio lelaki terkemuka Malaysia, Imran Aqil tampil dengan kejutan buat isteri, Dahlia Rizal apabila menghasilkan lagu bersama komposer dan penyanyi, Aiman Sidek berjudul Bunga Dahlia.

Imran atau nama sebenarnya, Muhammad Imran Aqil Mohd Salehuddin menghasilkan lagu berkenaan dengan kolaborasi bersama 4U Entertainment selepas beliau membintangi muzik video lagu Cinta Sejati, ciptaan dan nyanyian Aiman Sidek yang telah meraih jumlah tontonan lebih 15 juta di saluran Youtube 4U Entertainment.

Imran juga membuat penampilan dalam lagu Bunga Dahlia tersebut melalui sebuah puisi khas buat isterinya yang tercinta, Dahlia Rizal.

Imran berkata, lagu Bunga Dahlia adalah curahan hati kepada bakal isteri, Dahlia Rizal, ketika ianya ditulis.

“Kini, kami telah menjadi pasangan yang sah membuatkan setiap bait dalam lagu ini menjadi semakin bermakna kepada saya untuk Dahlia.

“Diharapkan agar semua dapat mendoakan kebahagiaan kami sampai ke hujung nyawa, seperti yang dititipkan dalam bait-bait lagu ini,” jelasnya.

Sementara itu Aiman berkata, Bunga Dahlia merupakan sebuah karya yang ditulis dan dipersembahkan bersama dengan bekas peserta Hero Remaja ini yang berkisar tentang keinginan seorang pencinta yang mencurahkan segala rasa dan perasaannya kepada kekasih hatinya, Dahlia yang dimetaforakan sebagai sekuntum bunga yang sentiasa mekar dalam jiwa yang mencintainya, iaitu Imran.

Aiman Sidek.

Penerbit Eksekutif bagi pihak 4U Entertainment, Meor Alfaizal dan Raja Azraff pula berkata, lagu Bunga Dahlia merupakan hasil karya bersama seorang personaliti muda yang sangat rendah diri dan menghormati orang sekelilingnya.

“Seusai pertunangan Imran pada tahun lepas, kami telah mengadakan perbincangan dengan Imran untuk menjayakan kejutan bermakna sempena perkahwinan mereka.

“Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar,” katanya.

Pihak 4U Entertainment membuka peluang kepada pasangan kekasih terutamanya yang bakal mendirikan rumah tangga serta ingin berkolaborasi menghasilkan buah tangan istimewa sempena hari bahagia buat pasangan masing-masing. Hubungi 0123989828 untuk perbincangan dan maklumat lanjut.

Untuk mendengar dan menonton muzik video Bunga Dahlia :

24hb September 2023 9 malam – Premier Bunga Dahlia di Youtube 4U Entertainment –

25hb Septeber 2023 12 tengah malam – Bunga Dahlia di Platform Digital –

https://bfan.link/bunga-dahlia-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *