Home » Kawkki Korean Flaming Chicken buka cawangan pertama di Malaysia

Kawkki Korean Flaming Chicken buka cawangan pertama di Malaysia

Pusat beli–belah IOI Mall Puchong membawakan restoran popular daripada Korea, Kawkki Korean Flaming Chicken yang akan memeriahkan lagi pasaran makanan Malaysia.

Menyasarkan untuk menjadi lebih daripada sekadar restoran, Kawkki membawakan pelbagai perisa tradisional dan moden Korea, selain menawarkan perjalanan kulinari yang mempamerkan warisan budaya masakan Korea yang kaya berserta kerancakan inovasi masakan kontemporari.

Kawkki menawarkan pelbagai hidangan Korea, daripada klasik abadi kepada ciptaan kontemporari seperti Spicy Tteokbokki dan Cheese Snow, Kawkki meningkatkan keseronokan gastronomi ke tahap yang belum pernah terjadi sebelumnya.

Rasai pelbagai hidangan istimewa yang terkenal termasuk Ayam Merah Berempah Kawkki dalam sos amat pedas gochujang disertakan dengan nasi sumbat, ayam panggang perapan ala Korea asli Kawkki dihidangkan bersama nasi sumbat dan Ayam Panggang Keju Kuning Kawkki dalam keju cair quadraple dihidangkan bersama nasi sumbat.

Memilih Puchong sebagai lokasi pertama pembukaan cawangan pertamanya, menu Kawkki yang luas berfungsi sebagai permaidani rumit yang menceritakan sejarah ayam yang kaya dalam masakan Korea.

Ini termasuk peristiwa penting dari pengaruh rotisserie Amerika pada 1960-an hingga jejak budaya yang ditinggalkan oleh KFC dan K-Pop.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Kawkki, Ben Kuan berkata, pasukan pakar masakan Kawkki akan memastikan proses penyediaan yang teliti dalam masa 48 jam untuk setiap hidangan, merangkumi gabungan unik rempah dan intipati masakan Korea.

“Dengan visi yang menyeluruh untuk membawa Ayam Berapi Korea yang terbaik kepada pengunjung kami dan pelaksanaan yang mantap, Kawkki telah menjadi lebih daripada sekadar tempat makan—ia adalah perjalanan kulinari yang menggabungkan tradisi, inovasi dan kepintaran pasaran dengan indah,” katanya pada majlis pelancaran pembukaan Kawkki, baru-baru ini.

Turut hadir pada pelancaran itu adalah Presiden Parti Ikatan Demokratik Malaysia (Muda) Syed Saddiq dan Penginspirasi Usahawan Datuk Wira Calvin Khu.

Mampu memuatkan sehingga 100 pelanggan dalam suasana intim pada satu-satu masa, Kawkki bukan sahaja berfungsi sebagai ruang makan tetapi sebagai tempat perlindungan yang menggalakkan keseronokan komunal dan menghargai rasa Korea yang rumit.

Selain itu, Kawkki memberi tumpuan yang mendalam pada kualiti dengan hanya memilih bahan-bahan segar dan menggunakan teknik masakan terbaik.

Setiap hidangan bertujuan untuk menjadi perayaan tekstur dan rasa, direka dengan teliti untuk memberikan pengalaman makan yang tiada tandingan.

Kawkki merancang untuk membuka cawangan seterusnya di Kuala Lumpur dan Selangor pada masa akan datang selain bersifat terbuka kepada kerjasama perniagaan yang selaras dengan nilai dan visinya.

Untuk maklumat lanjut, ikuti @kawkki.asia di Instagram dan Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *