Home » BZU BZU tampil losyen pelindung cahaya matahari kanak-kanak

BZU BZU tampil losyen pelindung cahaya matahari kanak-kanak

KUALA LUMPUR: Kulit kanak-kanak lebih halus berbanding orang dewasa, menjadikan mereka lebih mudah terdedah kepada radiasi UV dari matahari.

Selaran matahari (sunburn) pada kanak-kanak boleh menyebabkan kulit melepuh, kemerahan, kerosakan kulit jangka panjang, dan kanser kulit pada masa depan akibat pendedahan yang berpanjangan kepada matahari. 

Justeru, jenama penjagaan keluarga holistik terkemuka, BZU BZU, memperkenalkan produk terbaru, Losyen Pelindung Cahaya Matahari BZU BZU dengan pembungkusan baharu.

Penampilan baharu losyen dapat dilihat pada warna payung mini pada tiub Losyen Pelindung Cahaya Matahari BZU BZU yang berubah daripada warna beige ke merah jambu, menandakan kepentingan penggunaan losyen pelindung cahaya matahari.

Ciri menarik ini mengukuhkan mesej yang disampaikan bahawa penggunaan losyen pelindung cahaya matahari adalah penting untuk perlindungan utama terhadap matahari dan sinar UV yang berbahaya sepanjang hari.

Berbeza dengan losyen pelindung cahaya matahari konvensional, pengguna losyen ini akan merasai transformasi pada kulit apabila terdedah kepada sinaran matahari.

Ketua Pegawai Eksekutif BZU BZU, Raphael Jiang berkata, pihaknya memahami kepentingan menjaga keshatan kulit kanak-kanak.

“Losyen Pelindung Cahaya Matahari inovatif kami adalah pengubah keadaan, dan pembungkusan berubah warna yang uniknya adalah lebih daripada sekadar transformasi visual; ia adalah satu peringatan visual tentang keperluan berterusan untuk perlindungan daripada cahaya matahari, menjadikannya alat penting untuk mengelak kerosakan daripada sinaran UV,” katanya.

Losyen Pelindung Cahaya Matahari BZU BZU direka untuk menangani kebimbangan ibu bapa dalam permasalahan kulit dan mengatasi masalah selaran matahari pada kanak-kanak.

Dengan menggunakan losyen ini, ibu bapa dapat memberikan mereka perlindungan terhadap sinaran UVA dan UVB yang berbahaya, membolehkan kanak-kanak bersuka-ria semasa aktiviti luar tanpa mengalami kesakitan atau ketidakselesaan pada kawasan kulit halus seperti muka, telinga, dan leher.

Losyen Pelindung Cahaya Matahari BZU BZU mengandungi bahan yang melembapkan kulit dan anti-radang seperti Aloe Vera Leaf Juice dan Portulaca Extract.

Ia mempunyai formulasi unik yang memanfaatkan sifat semulajadi Aloe Vera Juice dan Portulaca Extract bagi menghasilkan pelindung UV yang berkesan.

Aloe Vera Leaf Juice kaya dengan sifat anti-radang dan antioksidan yang membantu mengekalkan kelembapan, meredakan kulit yang kerengsaan, dan melindunginya daripada kerosakan yang disebabkan oleh radiasi matahari.

Manakala Portulaca Extract pula dapat membantu menghidratkan kulit dan menjaga kelembapannya sepanjang masa kanak-kanak bermain.

Losyen ini juga mempunyai SPF 30 PA+++, tanpa paraben, formaldehid, dan alkohol.

Produk ini boleh didapati dalam 40 mililiter (ml) dengan harga RM29.90 di Watsons, HealthLane, Babyshop, dan Big Pharmacy.

Losyen Pelindung Cahaya Matahari BZU BZU juga boleh didapati di BZU BZU Malaysia Shopee dan Lazada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *