Home » Me’nate Steak Hub anjur kempen Dine and Donate For Palestine

Me’nate Steak Hub anjur kempen Dine and Donate For Palestine

KUALA LUMPUR – Bagi peminat restoran stik milik anak tempatan terkenal Me’nate Steak House, inilah peluang anda untuk makan sambil menderma menerusi kempen Dine and Donate For Palestine anjuran rangkaian restoran tersebut.

Kempen 15 hari bermula 6 November hingga 20 November itu melibatkan semua pelanggan di 13 restoran tersebut di mana Me’nate akan menyumbangkan 10 peratus hasil jualan kepada Palestin.

Pengarah Urusan Palace Butcher Resources Sdn Bhd, Syed Ashraf Syed Ali yang juga pemilik Me’nate Steak Hub berkata, pihaknya mensasarkan kutipan sebanyak RM300,000 sepanjang kempen berlangsung.

“Kami turut menjalinkan usahasama dengan Pertubuhan Kebajikan Rakyat Sejagat Malaysia (SEJAGAT) dan Tabung Kemanusian Palestin Media Prima bagi menjayakan kempen ini.

“Usaha ini sebagai solidariti kami untuk rakyat Palestin yang sudah hampir sebulan ‘bermandi darah’, kehilangan tempat tinggal dan turut kehilangan keluarga akibat kekejaman Israel terhadap bumi Palestin,” katanya pada sidang media pelancaran Kempen Dine and Donate For Palestine di Pusat Latihan Me’nate Steak Hub Setapak, hari ini.

Turut hadir, Presiden SEJAGAT, Syed Sheikh Alattas; Palestinian Cultural Organization Malaysia (PCOM), Muaz Omar dan wakil Tabung Kemanusiaan Palestin Media Prima, Zulkifle Ali.

Menyentuh tempoh kempen yang dianggap singkat sesetengah pihak, Syed Ashraf berkata, ketika ini misi mereka cukup jelas dalam memberikan bantuan sepantas mungkin kepada mangsa peperangan di sana.

“Ini merupakan kali pertama kempen seumpama ini diadakan, fokus kami cukup jelas untuk memberikan bantuan secepat mungkin kepada rakyat Palestin yang kini terjejas teruk. Bukan sahaja dari segi bantuan makanan tetapi juga perubatan.

Dengan sasaran tersebut, harapan kami hanya satu untuk memastikan mangsa-mangsa di sana diberikan keperluan secukupnya dalam mengharungi tempoh-tempoh yang cukup sukar ketika ini

Turut bersyukur untuk melihat semangat rakyat Malaysia yang tidak putus-putus menyalurkan bantuan kepada Palestin, tambahnya sebagai jenama restoran tempatan yang mempunyai kelebihan untuk menganjurkan kempen sumbangan dana untuk Palestine pihaknya turut berharap mendapat sokongan daripada pelanggan Me’nate Steak dalam menjayakan usaha murni ini.

“Pastinya saya dahulukan ucapan terima kasih kepada pelanggan-pelanggan kami yang akan menjadi tulang belakang kepada kempen ini. Bagi saya usaha ini bukan datang dari satu pihak sahaja pastinya kerjasama bersama SEJAGAT dan Tabung Kemanusiaan Palestin Media Prima juga menyumbang kepada tujuan kempen ini.

“Semoga dengan usaha ini sedikit banyak mampu membuka laluan yang lebih luas untuk rakyat Palestin mendapat kemerdekaan sekali gus membagunkan semula negara mereka,” katanya.

Sementara itu, jalinan kerjasama dengan SEJAGAT dan Tabung Kemanusiaan Palestin Media Prima diharapkan dapat memberikan impak yang lebih tinggi terhadap kempen dan seterusnya memudahkan misi menghantar bantuan ke Palestin melalui saluran yang tepat.

Katanya, kedua-dua pihak tersebut mempunyai pengalaman yang luas dan hubungan baik dengan Palestin bagi memastikan dana ini kelak dapat membantu rakyat Palestin yang kini amat memerlukan bantuan.

Jelasnya lagi, kempen tersebut adalah pengalaman baru bagi Me’nate Steak Hub dalam misi kemanusiaan antarabangsa dan pastinya bukan terakhir kerana selama ini restoran tersebut juga aktif dan komited dalam program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) di peringkat tempatan.

Baca juga:

PASRelief bekal diesel hidupkan generator di Gaza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *