Home » Disney+ Hotstar papar 4 rancangan istimewa sempena Hari Bapa

Disney+ Hotstar papar 4 rancangan istimewa sempena Hari Bapa

disney

SEMPENA Hari Bapa yang bakal disambut di seluruh dunia pada 18 Jun 2023 ini, platform penstriman Disney+ Hotstar menyajikan 4 rancangan istimewa untuk tontonan anda bersama ‘hero’ kesayangan masing-masing.

Daripada rancangan komedi yang menghiburkan, filem seram hingga ke pengembaraan Marvel Studio yang mendebarkan, tonton 4 rancangan ini yang bakal memberikan penghormatan kepada bapa selain menikmati masa tontonan menyeronokkan dan paling tidak dapat dilupakan bersama bapa anda.

Istimewa sempena Hari Bapa, Disney+ Hotstar bakal memaparkan Family: The Unbreakable Bond, American Born Chinese, Harum Malam dan Ant-Man and The Wasp: Quantumania.

Family: The Unbreakable Bond memaparkan kisah ejen rahsia untuk Perkhidmatan Perisikan Negara, Do-Hoon yang sentiasa ditugaskan untuk misi rahsia.

Ketika bertugas, beliau perlu menjaga identiti sebenar biarpun dengan keluarganya sendiri.

Tuntutan kerja yang tidak henti membuatkan dia merindui detik indah bersama keluarga sehingga menyebabkan isterinya, Yura bergelar ibu tunggal di kawasan kejiranan kerana terpaksa menguruskan rumahtangga secara sendiri.

Biarpun begitu, Do-Hoon masih beruntung kerana mempunyai anak perempuan matang yang simpati dengan pengorbanan bapanya malah berusaha untuk menaikkan semangatnya.

Gabungan bapa dan anak perempuan yang luar biasa ini boleh menjadi peringatan yang menyentuh hati bahawa membina dan memupuk ikatan keluarga yang kukuh memerlukan usaha daripada kedua-dua belah pihak.

Jika anda seorang bapa, pasti anda mempunyai sifat mahu melindungi dan sentiasa bergelut untuk meluahkan rasa cinta secara terbuka.

Justeru, sikap Raja Monyet yang perkasa di alam syurga, Wukong dalam siri American Born Chinese ini pasti menyentuh hati apabila beliau sentiasa bersikap tegas terhadap anaknya, Wei-Chen.

Hubungan mereka penuh perbalahan kerana sikap terlalu melindungi Wukong, ditambah harapannya yang tidak berbelah-bahagi untuk Wei-Chen mengikuti jejaknya.

Detik mendebarkan tercetus apabila We-Chen dengan tegas menyatakan ‘Saya tidak seperti awak dan tidak mahu menjadi seperti awak’.

Bagaimanapun, Wukong akhirnya memahami bahawa anaknya mempunyai haluan tersendiri untuk ditempuh.

Harum Malam pula membawa anda ke alam seram dan misteri apabila Iqbal yang dikurniakan kebolehan psikik semula jadi sering menghadapi pertemuan dengan makhluk dunia lain.

Iqbal menyimpan dendam terhadap bapanya, Norman yang meyakinkan usaha tanpa hentinya untuk merawat mangsa yang dirasuk syaitan adalah adalah punca kematian ibunya.

Namun, apabila Iqbal mendapati dirinya dirasuk oleh syaitan yang dibencinya, Norman tanpa gentar meletakkannya nyawa sendiri untuk melindungi anaknya.

Harum Malam adalah peringatan bahawa walaupun bapa tidak selalu sempurna, kasih sayang yang tidak berbelah bahagi kepada anak-anak mereka tetap tidak tandingan walaupun ia membahayakan nyawa.

Ant-Man and The Wasp: Quantumania pula memaparkan Scott Lang atau lebih dikenali sebagai Ant man yang cuba untuk menjadi yang terbaik kepada anaknya, Cassie selepas terperangkap dalam alam kuantum selama lima tahun.

Tidak lama kemudian, Lang mendapat tahu Cassie telah membesar menjadi seorang wanita muda berkebolehan dengan aspirasi untuk menjadi superhero seperti dirinya.

Semasa pertempuran sengit mereka menentang Kang the Conqueror yang hebat, Cassie membuktikan keberaniannya tanpa gentar menyarung sut sendiri dan bertempur bersama bapanya.

Motivasi Scott yang tidak berbelah bahagi untuk menggagalkan rancangan jahat Kang berpunca daripada kesungguhannya untuk menjaga kesejahteraan Cassie.

Kisah hidup Lang yang luar biasa membuktikan transformasi seorang bapa daripada pergelutan untuk menerima anak perempuannya sebagai wanita dewasa sehinggalah penerimaan yang didorong oleh cinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *