Home » Ellojoy Sacha Inchi sasar jualan cecah RM12.5 Juta pada 2024, pelawa orang ramai jana pendapatan

Ellojoy Sacha Inchi sasar jualan cecah RM12.5 Juta pada 2024, pelawa orang ramai jana pendapatan

SHAH ALAM – Minuman kopi Ellojoy Sacha Inchi menyasarkan untuk mencapai nilai jualan RM12.5 juta bersamaan setengah juta kotak sepanjang tahun 2024.

Presidennya, Sahnon Ahmad berkata sasaran itu berdasarkan sambutan baik yang diterima sejak produk berkenaan diperkenalkan di pasaran pada April lalu.

“Ellojoy Sacha Inchi ialah kopi keluaran 100 peratus Bumiputera yang mengandungi pelbagai khasiat dan menggunakan bahan premium.

“Kita juga optimis kopi ini menjadi pilihan kerana harganya yang lebih murah dari kebanyakkan kopi komersial di luar sana dan pada masa sama memberikan manfaat,” katanya pada sidang media baru-baru ini.

Sahnon berkata, produk itu dihasilkan dengan menawarkan kepada pengguna rasa yang sedap dan kaya dengan khasiat ramuan terpilih.

Katanya, bahan utama Ellojoy ialah serbuk kopi Arabika, serbuk sacha inchi, ekstrak halia hitam dan cendawan susu harimau.

Sahnon berkata, apa yang lebih menarik ialah Ellojoy Sacha Inchi juga menawarkan peluang pendapatan kepada mereka yang berminat.

“Bukan saja dapat menikmati kopi yang berkualiti tetapi juga boleh menjana pendapatan,” katanya.

Ia juga selari dengan pegangan syarikat itu iaitu Success Together, bersama-sama mencipta kejayaan dalam perniagaan, katanya.

Sahnon menambah produk itu juga mendapat pensijilan halal dan pengiktirafan Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP).

Produk ini juga sudah diperkenalkan di pasaran antarabangsa pada World Halal Business Conference 2023 baru-baru ini.

Terdahulu pada majlis berkenaan, Sahnon turut mengumumkan tiga rakan produk Ellojoy Sacha Inchi iaitu penyanyi Ani Maiyuni, pempengaruh Joe Aziz dan Naib Presiden Kanan Mohd Sofian Zakaria.

Dia berkata, kesemua mereka dipilih kerana masing-masing sudah merasai pengalaman tersendiri meminum kopi Ellojoy Sacha Inchi.

“Kami percaya rakan produk ini akan membantu menyebar kebaikan produk minuman kopi ini kepada lebih ramai supaya masing-masing menikmati manfaatnya.

“Apa yang penting kami berharap agar semua orang tahu apa yang mereka minum berbaloi dengan harga yang dibayar dan khasiat yang dinikmati,” katanya.

Minuman berkenaan dijual dengan harga pasaran RM39.90 sekotak namun kini hanya RM25 sepanjang tempoh promosi dan boleh didapati secara eksklusif melalui U-Joy, Master U-Joy dan secara online menerusi https://ellojoy.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *