Home » Yana Samsudin keluar produk minuman susu oat Bagoos

Yana Samsudin keluar produk minuman susu oat Bagoos

RAMAI sudah mula sedar kepentingan diet seimbang demi menjaga kesihatan walaupun ia memerlukan perubahan gaya hidup dan pemikiran kita.

Menyedari perkara itu, artis popular yang juga usahawan Yana Samsudin kini giat mempromosi produk terbarunya, minuman susu oat Bagoos yang dikeluarkan selaras usahanya mengamalkan gaya hidup sihat.

Menurut Yana, 39, idea mengeluarkan produk minuman susu oat bermula apabila beliau mula memikirkan tentang gaya hidup yang lebih baik, apatah lagi ketika usia semakin meningkat dan dalam masa sama boleh dimanfaatkan seisi keluarga termasuk anak-anak.

“Sebagai seorang isteri dan ibu, sudah tentu saya mahukan yang terbaik buat keluarga. Salah satu caranya ialah dengan menjaga pengambilan makanan mereka seperti makan berkhasiat, makan mengikut waktu, dan cepat untuk disediakan.

“Tetapi saya sedar kadang kala kekangan masa itu membataskan dan saya percaya para ibu di luar sana turut melalui pengalaman sama. Jadi saya terfikir, mengapa tidak saya hasilkan sesuatu yang bermanfaat kepada keluarga dan peminat saya.

“Saya tahu kesihatan itu lebih mahal dari segalanya. Jadi mengahasilkan sesuatu yang bermanfaat adalah pilihan tepat,” katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran minuman susu oat Bagoos di KLCC baru-baru ini.

Tambahnya, beliau adalah seorang yang cerewet dalam pemilihan makanan atau apa sahaja yang masuk ke dalam perut dan amat teliti dalam penyediaan hidangan untuk keluarga.

Isteri kepada pelakon Fadzil Zahari ini berkata, beliau mahu mendidik masyarakat untuk mengambil pemakanan yang lebih sihat dan berkhasiat.

Kata Yana lagi, dia sedar keputusan diambil untuk mengeluarkan produk minuman oat ini sangat berisiko kerana ia bukanlah makanan ruji masyarakat Malaysia yang sudah terbiasa dengan nasi lemak, roti canai, teh tarik terutama ketika bersarapan di waktu pagi.

“Di sinilah cabarannya, kalau di Eropah minuman oat memang sangat popular sangat berbeza dengan orang di sini. Jadi, saya perlu educate mereka untuk memulakan hari dengan sesuatu yang lebih berkhasiat.

“Saya tidak kata kita perlu tinggalkan nasi atau apa sudah menjadi kebiasaan, tetapi tidak salah jika kita tukar kepada minuman susu oat Bagoos yang lengkap nutrisinya.

“Sekurang-kurangnya para ibu selepas ini tak pening dah nak sediakan sarapan kerana ia mudah disediakan dan mengenyangkan. Pagi-pagi seisi keluarga sudah bertenaga dan dapat nutrisi lengkap,” katanya.

Tambah Yana, untuk menghasilkan produk ini, beliau telah melakukan penyelidikan dan pembangunan (R&D) produk selama hampir setahun.

Katanya, minuman susu oat Bagoos merupakan produk minuman tanpa tenusu dan krimer serta sangat bersesuaian untuk semua lapisan masyarakat termasuk mereka yang mempunyai penyakit ekzema.

 “Produk minuman tanpa krimer dan tenusu ini juga sangat dekat dengan diri saya, sebab saya ada ekzema. Jadi saya elak menggunakan bahan pengawet dan pewarna serta tiada GMO dan mengandungi beta glucan yang dapat menjaga jantung dan membantu merendahkan kolestrol,” katanya.

Mengandungi tiga pilihan perisa iaitu coklat, kurma dan biji chia, minuman susu oat Bagoos adalah 100 peratus berasaskan tumbuhan atau vegan.

Yana turut mempelawa sesiapa yang berminat untuk menjana pendapatan dengan produk tersebut dengan menjadi dropship dan agen yang mampu memperoleh pendapatan sampingan dari RM500 ke RM5,000 sebulan.

Maklumat lanjut boleh didapati di laman web https://t.me/bagoosMy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *