Home » Jus cempedak tarikan terbaru Restoran Nasi Ayam Pak Mal

Jus cempedak tarikan terbaru Restoran Nasi Ayam Pak Mal

LEGASI Nasi Ayam Pak Mal sudah menjengah usia separuh abad dan tanyalah mana-mana penduduk sekitar Shah Alam, nama restoran ini seakan sebati dengan mereka.

Apatah lagi, hidangan yang menggunakan resipi turun-temurun sejak tiga generasi itu dihidangkan bersama sup beraroma, daging ayam yang empuk dan sambal yang berbeza dengan nasi ayam yang terdapat di tempat lain.

Bermula dengan pembukaan sebuah gerai di Petaling Jaya pada tahun 1969 dan kemudiannya berpindah ke Seksyen 10 dan 11, Shah Alam, Restoran Pak Mal Nasi Ayam telah diasaskan oleh Kamarul Hilal Jubri yang lebih disenangi dengan panggilan Pak Mal.

Restoran tersebut kini diuruskan oleh anak Kamarul Hilal, Ameerul Izham bersama isterinya, Asmani Abdullah, masing-masing berusia 37 tahun.

Selain nasi ayam sebagai hidangan utama, menu nasi kukus yang dihidangkan bersama potongan ayam goreng merah berempah dan gulai daging kawah serta soto juga antara hidangan kegemaran pengunjung. Restoran tersebut turut menyajikan hidangan Barat seperti stik, chicken chop dan fish and chips serta hidangan Thai.

Malah, pengunjung yang datang ke sini pasti rambang mata memilih aneka hidangan jus buah-buahan seperti ice blended mangga dan ice blended jagung yang turut menjadi antara menu minuman yang sering mendapat permintaan tinggi.

Kini, restoran itu cuba mencipta kelainan dengan menambah menu berasaskan cempedak iaitu jus cempedak dan cempedak goreng istimewa.

Menariknya, cempedak goreng yang dijual segar disalut adunan tepung istimewa resipi Ameerul bersama Asmani sering laku bak goreng pisang panas.

Jika sudah mencuba cempedak goreng, tidak lengkap jika tidak mencuba jusnya pula. Dibuat daripada 100 peratus buah cempedak segar, sekali mencuba, pasti terbayang-bayang keunikan rasa lemak dan manis isi buah itu.

Bagi memenuhi keperluan pelanggan, restoran itu juga menerima tempahan awal bagi mereka yang ingin menganjurkan majlis di situ selain perkhidmatan katering bagi pelbagai majlis dan acara

Restoran Nasi Ayam Pak Mal beroperasi setiap hari kecuali pada hari Jumaat bermula pada jam 7 pagi sehingga 7 petang.

Kalau anda berada di sekitar Shah Alam, pastikan anda singgah di sini dan mencuba pelbagai hidangan dan jus cempedak pertama ditawarkan di restoran ini

Restoran Nasi Ayam Pak Mal

No 2, Jalan Selendang 10/2

40100 Shah Alam, Malaysia

8:00 am – 11:30 pm

Tel :  +6019 660 9669 / +6019 6689669

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *