Home » Kejohanan Golf Amal Tahunan Make-A-Wish 2023 penuhi impian kanak-kanak berpenyakit kritikal

Kejohanan Golf Amal Tahunan Make-A-Wish 2023 penuhi impian kanak-kanak berpenyakit kritikal

golf

KUALA LUMPUR: Pusat Perubatan Pakar Sri Kota (SKSMC) bekerjasama dengan pertubuhan tidak berasaskan keuntungan, Make-A-Wish Malaysia bagi menyokong misinya untuk memberikan harapan, kekuatan dan kegembiraan kepada kanak-kanak yang menghidapi penyakit yang mengancam nyawa melalui Kejohanan Golf Amal Tahunan Make-A-Wish 2023.

Sejajar dengan nilai teras hospital untuk berkhidmat kepada masyarakat, acara pengumpulan dana tahunan SKSMC ini diharapkan dapat menjangkau lebih ramai kanak-kanak yang memerangi penyakit yang mengancam nyawa dan memberikan mereka sokongan emosi dan kewangan untuk kesejahteraan keseluruhan melalui kerjasama dengan Make-A-Wish Malaysia.

Justeru, SKSMC bekerjasama dengan Make-A-Wish Malaysia dalam membawa impak positif dan transformasi kepada kehidupan kanak-kanak yang kritikal ini.

Sebagai salah satu penaja utama, SKSMC telah menyumbangkan sejumlah RM25,000 untuk memenuhi hasrat kanak-kanak berkenaan.

Penaung diraja Make-A-Wish Malaysia, Tengku Zatashah Sultan Sharafuddin Idris Shah turut menyaksikan Make-A-Wish Malaysia berkembang sehingga mencapai kejayaan lebih besar setiap tahun.

“Semua ini tidak mungkin tercapai tanpa penderma seperti Southern Acids (M) Berhad dan Pusat Perubatan Pakar Sri Kota yang meletakkan kepercayaan mereka kepada Make-A-Wish Malaysia. Untuk itu, kami ucapkan terima kasih.

“Selepas melepasi fasa endemik, Make-A-Wish Malaysia meneruskan misi kami dan bersedia untuk memberikan 160 permintaan tahun ini. Itu sekurang-kurangnya 3 permintaan setiap minggu – pesanan yang tinggi untuk pasukan hanya lima kakitangan tetapi dengan sokongan berterusan anda, kami yakin dapat memberikan pengalaman keinginan yang mengubah hidup kepada 160 keluarga ini di seluruh negara,” katanya.

Pengerusi Lembaga Pengarah Make-A-Wish Malaysia, Datin Linda Ngiam berkata pihaknya ingin mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada penaja acara utama kami; Southern Acids (M) Berhad dan Pusat Perubatan Pakar Sri Kota kerana menyokong kejohanan untuk tahun ke-2

Katanya, dengan kombinasi menakjubkan, pihaknya yakin untuk mencapai matlamat 2023.

Pengarah Hospital SKSMC, Tan Suet Gan pula berkata, SKSMC benar-benar berbesar hati untuk berkhidmat sebagai penaja utama Kejohanan Golf Amal Make-A-Wish 2023.

Katanya, SKSMC mahu menyokong misi Make-A-Wish Malaysia untuk memberikan harapan, kekuatan, dan kegembiraan yang mengubah hidup kepada kanak-kanak yang menghadapi masalah perubatan yang mengancam nyawa melalui inisiatif ini.

“Sebagai sebuah hospital yang menghargai penjagaan dan kesejahteraan pesakit, kami percaya bahawa harapan boleh menjadi pendorong kuat untuk kanak-kanak yang memerlukan ketabahan dan keselesaan.

“Bersama Make-A-Wish, kami sedang dalam usaha untuk menjadi pelita cahaya dengan mengabulkan hasrat kanak-kanak dari semua lapisan masyarakat,” katanya.

Tahun ini menandakan ulang tahun ke-13 Make-A-Wish Malaysia dan pencapaian mereka dalam memberikan lebih 800 permintaan sejak 2010.

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.srikotamedical.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *