Home » Konsert iKON World Tour janji persembahan memukau

Konsert iKON World Tour janji persembahan memukau

KUMPULAN K-Pop terkenal dari Korea Selatan, iKON bakal mengadakan konsert iKON World Tour Take Off 2023 bulan depan dan memilih Malaysia sebagai destinasi persinggahan.

Penganjur bersama, Jojo Events dan My Events International menjanjikan persembahan memukau kepada peminat muzik Korea, iKON yang terdiri daripada Jay, Song, Bobby, DK, Ju_Ne dan Chan pada 22 Julai ini.

Menurut pengasas Jojo Events, Tan Sri Syed Mohd Yusof Syed Nasir, pihaknya teruja apabila iKON mahu bertemu peminat di Malaysia.

Beliau amat percaya konsert itu bukan sahaja memberi hiburan dan kegembiraan kepada peminat malah turut menyumbang secara signifikan kepada ekonomi negara.

“Konsert dan hiburan secara langsung mempunyai kuasa untuk menjana pendapatan yang besar untuk negara dan merangsang pertumbuhan ekonomi secara besar-besaran.

“Banyak lembaga pelancongan telah mengiktiraf potensi ini dan secara aktif mempromosikan acara sedemikian untuk menarik pengunjung dan meningkatkan ekonomi tempatan,” katanya pada sidang media di Hard Rock, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Beliau menambah konsert tersebut akan diadakan di Pusat Pameran dan Konvensyen Antarabangsa MINES (MIECC).

Dalam pada itu, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Kumpulan My Events International, Hema Kandy berkata, pihaknya mengambil keputusan untuk mengadakan konsert di MIECC berikutan lokasi lain sudah ditempah.

“Setakat ini memang ada cadangan untuk ubah ke lokasi seperti Axiata di Bukit Jalil atau Stadium Melawati tapi apakan daya, semua tempat-tempat sudah ditempah lebih awal untuk acara dan konsert.

“Bagaimanapun, apa yang kami janji adalah persembahan berkualiti tinggi selama lebih kurang dua jam dengan menyajikan yang terbaik dalam hiburan yang pernah dilihat oleh para peminat iKON,” ujarnya.

Kali terakhir iKON berada di Malaysia pada 2018 dan kini kembali ke Kuala Lumpur untuk mempromosikan album Take Off yang merupakan sebahagian daripada World Tour sejak berpisah dari label asal YG Entertainment.

Tiket boleh didapati pada harga RM388, RM538, RM688, RM838, RM1,038 dan RM1,088. hanya di www.ticket2u.com.my.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *