Home » Lip Balm J-Beauty terbaik untuk bibir lebih cerah dan sihat

Lip Balm J-Beauty terbaik untuk bibir lebih cerah dan sihat

cerah

Ramai antara kita sering mengabaikan penjagaan bibir bahkan ada yang tidak pernah melakukan perawatan bibir kerana tumpuan biasanya lebih diberikan terhadap kulit wajah.

Oleh kerana bibir anggota yang sentiasa terdedah, secara tidak langsung ia mudah mengalami dehidrasi. Kulit pada bibir juga tidak seperti mana-mana kulit badan, ia nipis dan tidak mempunyai kelenjar minyak untuk melembapkan.

Hasilnya, bibir boleh menjadi kasar dan kadang-kadang menyakitkan akibat luka (bibir merekah). Bibir menimbulkan masalah apabila ia tidak boleh memerangkap lembapan yang cukup dan menyimpannya di sana.

Perawatan dengan salap bibir antara kaedah mudah untuk melembap dan menyegarkan bibir sekali gus menambah seri pada anggota itu.

Justeru, Rohto Pharmaceutical Jepun memperkenalkan Repair One Lip Balm yang inovatif dan paling menonjol antara lip balm pelembap yang tidak dapat terhitung di pasaran.

Ucapkan selamat tinggal kepada bibir kering dan merekah dengan semua-dalam-satu penyelesaian yang bukan sahaja melembapkan dan melindungi daripada kerosakan UV tetapi juga memperbaiki dan mencerahkan bibir anda.

Realitinya, hidup dalam iklim Malaysia yang panas dan lembap mendedahkan kita kepada haba melampau serta paras UV yang tinggi dan ini menyebabkan bibir kekeringan.

Selain itu, pendedahan berpanjangan kepada sinaran UV turut menyebabkan bibir menjadi gelap. Mentholatum Repair One Lip Balm dapat menangani masalah dan kebimbangan ini.

Dihasilkan dengan ramuan yang tepat, Repair One Lip Balm menawarkan tekstur yang lembut dan selesa.

Dengan hanya satu sapuan, bibir yang kusam akan terserlah kecerahannya, mengurangkan kekeringan dan pecah-pecah, malah memberikan kelembapan untuk bibir yang lembut, anjal dan licin.

Lip balm ini juga mempunyai perlindungan UV dengan SPF25 PA++, bagi menghalang kegelapan dan memelihara serta menjaga kecantikan semula jadi bibir anda.

Apa yang membezakan Repair One Lip Balm adalah gabungan bahan-bahan utama yang dipilih termasuk Niacinamide, Ekstrak Akar Likuoris dan Vitamin E.

Komponen mujarab ini mencerah, menghaluskan, memberi kesan pejal dan melindungi bibir anda, serta memberikan hasil yang sangat halus dan mendalam.

Niacinamide, juga dikenali sebagai Vitamin B3, menawarkan pelbagai manfaat kepada kulit, termasuk mencerahkan dan membaiki kulit dalam pelbagai keadaan.

Melengkap dengannya, Gliserin melembapkan secara mendalam dan berkesan membaiki bibir kering dan merekah, memberikan khasiat yang layak untuk bibir anda.

Kekalkan bibir yang sihat dan lembap dengan satu sapuan mudah! Mentholatum Repair One Lip Balm boleh didapati secara eksklusif di kedai Guardian Malaysia di seluruh negara, mulai Ogos, pada harga RM24.90.

Baca juga:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *