Home » Program CSR Pa&Ma, Karihome bawa keceriaan kepada anak yatim

Program CSR Pa&Ma, Karihome bawa keceriaan kepada anak yatim

SHAH ALAM – Portal Majalah Pa&Ma telah menganjurkan sebuah program Pa&Ma Bawakan Senyuman Diserikan oleh Karihome, iaitu sebuah program tanggungjawab sosial korporat (CSR) bagi meraikan pelajar anak yatim yang terpilih daripada Sekolah Kebangsaan Bukit Kemuning 2.

Selain itu, seramai enam pelajar yang merekodkan prestasi cemerlang telah menerima sumbangan yang berbentuk wang ringgit beserta hamper istimewa daripada Karihome.

Editor Pengurusan Group Family & Parenting Wan Erni Liza berkata sebelum ini, Pa&Ma aktif terlibat dengan kerja CSR yang bukan hanya fokus kepada golongan kurang berkemampuan seperti asnaf, ibu tunggal, atau anak yatim.

“Tetapi kami juga turut memberikan perhatian kepada pertubuhan dan persatuan lain seperti Anak Autism, Anak Syndrome Down, Pejuang Garis Dua, Kucing Terbiar dan banyak lagi.

“Program seperti ini juga dapat menggalakkan pertumbuhan dan mengukuhkan tali silaturahim antara warga kerja portal Pa&Ma dan pembacanya,” katanya pada program Pa&Ma Bawakan Senyuman Diserikan oleh Karihome yang berlangsung di Park Royal Collection Hotel, Kuala Lumpur, Mei lalu.

Selain itu, majlis tersebut turut meraikan barisan rakan strategik yang senantiasa menyokong perkembangan inisiatif CSR yang dianjurkan oleh Pa&Ma.

Antara rakan strategik yang hadir bagi menerima penghargaan tersebut adalah Persatuan Kucing Malaysia, Persatuan Al-Musta’an, KUEH, De Anna Creation, Joy Design Studio dan Metro IVF.

Bersama barisan rakan strategik Pa&Ma.

Ketua Pegawai Eksekutif Nu Ideaktiv Sdn Bhd Syamil Fahim berkata, apabila kita memberi, bukan jumlah yang paling utama tetapi adakalanya bantuan yang kecil juga sudah memadai untuk membuatkan orang yang menerima itu tersenyum.

Justeru katanya, berpegang pada misi dan visi ‘Semua orang harus tersenyum’, maka Pa&Ma, menjadikan Bawakan Senyuman sebagai sebuah program yang memberi manfaat kepada semua golongan yang memerlukan tanpa mengira tua atau muda, bangsa mahupun agama.

“Terima kasih diucapkan kepada pihak Karihome kerana turut sama menyumbang dan memeriahkan lagi program yang amat bermakna ini.

“Sumbangan seperti ini dapat memberi laluan kepada kami untuk mengadakan lebih banyak inisiatif seperti ini pada masa yang akan datang,” katanya.

Barisan pengurusan Nu Ideaktiv, Pa&Ma, Karihome, serta artis jemputan, Irma Hasmie dan Haziq Hussni

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Orient EuroPharm (OEP), Calvin Tsai berkata, di syarikat itu mereka berusaha membentuk masyarakat menjadi yang lebih baik melalui inovasi.

Katanya, usaha bermakna yang berterusan dalam memberi sumbangan kepada masyarakat melalui penglibatan jangka panjang dalam kebajikan awam dan kerja amal.

“Kami juga turut membantu golongan kurang bernasib baik bangkit daripada kesusahan dan keluar daripada situasi yang membelengu mereka.  

“Kami kerap menjalankan program CSR untuk menyediakan formula susu yang terbaik dan suplemen kesihatan kepada golongan rentan kerana kami percaya bahawa memupuk pemimpin yang berwibawa untuk generasi akan datang bermula dengan asas kesihatan dan kesejahteraan yang kukuh,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *