Home » Rahsia spa Bali inspirasi produk tempatan SpaConcept

Rahsia spa Bali inspirasi produk tempatan SpaConcept

KESIBUKAN tugas sering membataskan waktu untuk kita memanjakan diri di spa malah sekiranya ada masa terluang sekalipun pasti akan diisi dengan pelbagai aktiviti lain khususnya wanita bekerjaya.

Justeru, jika terdapat produk penjagaan diri ala spa di rumah yang mampu ‘menggantikan’ masa untuk berkunjung ke spa, mungkin ini produk yang tepat untuk anda.

Jenama SpaConcept yang diformulasikan oleh anak tempatan ini terkenal dengan inspirasi Bali yang unik dan penggunaan bahan-bahan asli.

Pengasasnya Kenny Lai berkata, kecantikan sebenar boleh membawa pengaruh positif kepada minda, emosi dan jiwa.

“Ia bukan hanya tertaluk kepada keindahan luaran, tetapi kecantikan asli berasal dari dalam, dan hasrat saya untuk berkongsi mesej ini kepada semua wanita dengan SpaConcept.

“SpaConcept menggunakan gabungan resipi tradisional Bali dengan teknologi sains terkini untuk memberikan penjagaan dan perlindungan yang terbaik kepada kulit kita,” katanya pada majlis pelancaran SpaConcept di One Utama, baru-baru ini.

Jelasnya, dengan formula unggul ini, ia mentakrifkan semula makna kecantikan, memberi inspirasi kepada wanita, menggalakkan wanita memahami makna kecantikan yang datang dari dalam dan juga mempelajari penjagaan kecantikan individu.

Barisan produk SpaConcept dibahagikan kepada tiga segmen utama iaitu siri SpaConcept Skincare, siri SpaConcept Body care, dan siri SpaConcept Home.

Sasaran utama merangkumi pelanggan wanita dari lingkungan umur 28 hingga 45 tahun, dengan penekanan yang kuat terhadap penggunaan bahan-bahan semula jadi untuk mencapai penjagaan kecantikan yang diinginkan, serta wanita yang menikmati terapi spa.

Antara produk SpaConcept yang terlaris adalah Siri Lilylight yang diilhamkan daripada bunga teratai dan pati betik terkenal di Bali, dan dihasilkan menggunakan gabungan pati daripada bunga semula jadi dengan flora bermanfaat, memberikan kesan pelembapan dan mencerahkan pada kulit.

Tidak kira sama ada kulit memerlukan kelembapan, keserian atau anti-penuaan, siri SpaConcept mampu memenuhi semua keperluan seseorang, seolah-olah seseorang individu sedang mengalami perjalanan pembersihan yang sebenar di Bali.

Selain daripada siri tersebut, siri-siri lain yang ditawarkan oleh SpaConcept masing-masing mempunyai ramuan dan fungsi tersendiri, membantu kulit mendapatkan semula keseimbangan, kecergasan dan keremajaan.

Menurut Kenny, sama ada jenis kulit seseorang itu kering, sensitif atau mudah berjerawat, SpaConcept mampu memberikan penyelesaian penjagaan kulit yang diperibadikan kepada pengguna.

“Terutamanya dengan penggunaan Hydrating Mist dan Brightening Serum yang menggunakan ekstrak tumbuhan semulajadi tulen membolehkan seseorang mengalami sensasi peremajaan kulit yang baik.

“Hydrating Mist ini bukan sahaja memberikan penghidratan yang mendalam, tetapi juga boleh digunakan sebagai peremajaan kulit, menjadikan kulit kita bersinar seri,” katanya.

Selain itu katanya, ia juga sangat sesuai digunakan selepas pemakaian solekan kerana ia dapat membantu menetapkan solekan dan menjadikan solekan tahan lebih lama.

Lebih penting katanya, semburan ini tidak mengandungi alcohol, justeru ia amat lembut dan sesuai untuk kulit.

Menurut Kenny, dengan lebih daripada 20 tahun pengalaman, SpaConcept sudah pasti antara pakar terkemuka dalam industri kecantikan.

Identiti jenama ini boleh ditonjolkan melalui penekanan unsur ketulenan dan semula jadi dalam bahan-bahan yang digunakan, malah semua produk perlu dihasilkan daripada ekstrak tumbuhan kerana kami percaya bahawa bahan botani adalah elemen asas yang paling penting untuk kulit yang sihat – Kenny

Pembukaan spa di Pulau Pinang dan Sabah

Dengan kejayaan SpaConcept yang semakin mendapat tempat di pasaran, beliau berhasrat melebarkan sayap dengan pembukaan spa berkonsep Bali di Pulau Pinang dan Sabah pada masa akan datang.

Katanya, dua lokasi terbabit menjadi pilihan kerana kedua-duanya terkenal sebagai pusat pelancongan dan pembukaan spa di sana amat sesuai untuk pengunjung menikmati terapi spa ala Bali di luar kesibukan tugas.

Untuk maklumat lanjut tentang SpaConcept, sila hubungi pakar jualan di +6012-8616387 atau ke laman web https://www.spaconceptofficial.my/ dan Instagram @spaconceptofficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *