Home » Sambut 30 tahun, Al-Ikhsan Sports tawar hadiah lebih RM200,000

Sambut 30 tahun, Al-Ikhsan Sports tawar hadiah lebih RM200,000

al-ikhsan

PERMULAAN sebuah Al-Ikhsan Sports bermula dengan operasi mikro di mana pada tahun 1993, pengasasnya, Tuan Haji Ali Hassan telah membuka kedai pertamanya di Holiday Plaza, Johor Bahru.

Dengan pengalaman yang agak perit ketika meminta diskaun bagi sepasang but bola Lotto, beliau berazam menjadikan perniagaan ini sebagai satu usaha membantu rakyat Malaysia bagi mendapatkan barangan yang berkualiti dengan harga mampu milik.

Seiring dengan misi tersebut, Al-Ikhsan Sports terus berkembang dan berjaya membuka 100 buah cawangan sebelum kemasukkan Ekuinas (Ekuiti Nasional Berhad) sebagai pemegang saham pada tahun 2016.

Dengan kerjasama ini, Al-Ikhsan Sports semakin berkembang pesat dengan perolehan tahun yang cukup memberangsangkan.

Ketua Pegawai Eksekutif Al-Ikhsan Sports, Vach Pillutla.

Football Republic yang mengkhususkan kepada produk sukan bola sepak sahaja, dilahirkan atas kegilaan rakyat Malaysia untuk sukan no: 1 dunia ini.

Al-Ikhsan Sports telah menerima pelbagai pengiktirafan lokal serta antarabangsa untuk operasi cemerlang sepanjang 30 tahun beroperasi.

Antara pengiktirafan yang diterima adalah “World Branding Awards – Brand of the Year 2019-2020 dan 2022 Wolrd’s Best Emerging Brand Award.”

Selain bekerjasama dengan pelbagai jenama antarabangsa seperti adidas, Nike, Puma, Messi, Liverpool FC, UMBRO Harimau Malaya dan Lotto, Al-Ikhsan Sports turut mempunyai jenama tersendiri yang telah diperkenal pada tahun 1994.

AL Sports memfokuskan produk gaya hidup serta sukan pada harga yang mesra rakyat dengan kualiti yang terbaik.

(Dari kiri) Timbalan Pengurus Besar IOI City Mall, Wilfred Wong; Ketua Pegawai Eksekutif Ekuiti Nasional Berhad, Syed Yasser; Menteri Belia dan Sukan, Hannah Yeoh dan Ketua Pegawai Eksekutif Al-Ikhsan Sports, Vach Pillutla.

Al-Ikhsan Sports juga aktif dalam penajaan sukan khususnya bola sepak, di mana peruncit sukan terbesar negara itu telah menaja Liga M4 Liga Bola Sepak Amatur dalam memupuk semangat dan bakat dari peringkat akar umbi.

Selain itu, beberapa kelab bola sepak turut menerima tajaan jersi. Antara lain, Terengganu FC, Sabah FC dan Kedah FC.

Al-Ikhsan Sports berikrar untuk menyokong bukan sahaja bola sepak tetapi juga sukan lain seperti ragbi.

Terlibat dalam menaja pasukan Ragbi Malaysia (MRU) telah mempamerkan usaha dan minat Al-Ikhsan Sports yang sentiasa ada.

Tanggungjawab sosial korporat kepada masyarakat

Al-Ikhsan Sports terlibat secara aktif dalam aktiviti tanggungjawab sosial korporat (CSR) di mana terdapat dua tunggak utama yang diberi tumpuan iaitu pendidikan dan sumbangan.

Bagi pendidikan, Al-Ikhsan Sports memfokuskan kepada forum Keusahawanan dalam kalangan pelajar di kolej tempatan dan membantu ibu tunggal, orang kurang upaya dan warga emas berada di bawah tunggak sumbangan.

Pasukan ini juga telah memenuhi keperluan kanakkanak yang kurang bernasib baik dalam kempen seperti Kembali ke Sekolah dan mengagihkan “Qurban” kepada keluarga yang memerlukan.

Setiap tahun, hampir 50,000 pelajar telah mendapat manfaat daripada program CSR Al-Ikhsan Sports.

Peluang menangi hadiah bernilai lebih RM200,000

Bermula Julai 2023, rakyat Malaysia akan disajikan dengan sebuah kempen “PENGALAMAN SUKAN PALING HEBAT” di mana dengan hanya pembelian serendah RM100, akan melayakkan pelanggan untuk memenangi hadiah bulanan dan hadiah-hadiah utama yang cukup lumayan.

Berkonsepkan lebih banyak anda belanja, lebih besar peluang untuk menang, peraduan ini akan berlangsung selama 9 bulan.

Berbelanja sepanjang 9 bulan ini, dan perbelanjaan terkumpul yang paling banyak akan diangkat sebagai pemenang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *