Home » PASRelief bekal diesel hidupkan generator di Gaza

PASRelief bekal diesel hidupkan generator di Gaza

KUALA LUMPUR – PASRelief tampil menyumbang bekalan diesel untuk memastikan generator dapat dihidupkan bagi membekalkan tenaga elektrik di Hospital Europe, Gaza City, Palestin.

PASRelief dalam satu kenyataan menjelaskan, ketika kerja penyaluran bantuan bekalan diesel dilaksanakan, mereka terdedah kepada sasaran bedilan rejim zionis kerana dianggap membekal bahan bakar kepada pejuang.

“Hakikatnya mereka sedang menyelamat ribuan nyawa yang kritikal untuk  mendapatkan rawatan di hospital.

“Sehingga kini, penduduk Palestin terperangkap dalam keadaan memeritkan dan mengerikan, hanya menunggu masa menjadi mangsa bedilan tanpa henti dari rejim zionis,” kata kenyataan itu, semalam.

Tambah kenyataan itu, hospital dan kemudahan awam terus menjadi sasaran, malah bekalan elektrik juga telah diputuskan sehingga menjejaskan operasi di hospital-hospital dalam Gaza.

Keadaan di sana ibarat antara hidup dan mati, kehabisan bekalan elektrik di hospital boleh menyebabkan ancaman nyawa kepada pesakit yang kian meningkat termasuk bayi, kanak-kanak dan warga emas.

Mereka terpaksa menggunakan generator untuk bantuan bekalan elektrik yang memerlukan kepada bahan bakar seperti diesel. 

“Serangan demi serangan, sekatan demi sekatan terhadap rakyat Palestin, tidak akan mematahkan usaha malah PASRelief akan terus giat membantu mereka.

“PASRelief ingin mengajak dan menyeru kepada semua untuk turut menyumbang buat mangsa perang di Palestin,” kata kenyataan itu.

Segala bentuk sumbangan boleh disalurkan melalui akaun Maybank, Tabung Kemanusiaan PASRelief : 5640 7061 4481 atau melalui : https://infaqpay.my/plus/tabung-bantuan-palestine-pasrelief

Segala maklumat lanjut boleh hubungi hotline PASRelief di talian 017-500 1144.

One thought on “PASRelief bekal diesel hidupkan generator di Gaza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *