Home » Buttonscarves terus ‘mendunia’, kali ini berkolaborasi dengan Singapore Tourism Board 

Buttonscarves terus ‘mendunia’, kali ini berkolaborasi dengan Singapore Tourism Board 

buttonscarves

JENAMA fesyen yang tidak asing lagi, Buttonscarves memulakan tahun 2024 dengan satu lagi pencapaian #ButtonscarvesGoesGlobal menerusi kolaborasi dengan Singapore Tourism Board (STB), bagi menghasilkan koleksi The Singapore Series. 

Koleksi ini terinspirasi dari keindahan kota dan negara Singapura yang terkenal dengan pemandangan bangunan tinggi yang ikonik serta taman-taman hijau yang megah. 

Kolaborasi Buttonscarves X Singapore Tourism Board ini menunjukkan pelbagai sisi kota Singapura yang menarik dan luar biasa dengan harapan melalui koleksi kolaborasi ini, BSLady akan tertarik untuk bercuti dan mengunjungi Singapura.

Tidak hanya sekadar kolaborasi biasa, Buttonscarves juga menganjurkan Modest Fashion Exhibition di Singapura pada 18 hingga 28 Januari 2024. 

Bertempat di Design Orchard Singapore Amphitheatre, Level 2, kawasan itu dimeriahkan dengan Pop-Up Installation yang menampilkan koleksi Singapore Series. 

Dibuka mulai 18 Januari, sambil berfoto di pameran tersebut, pengunjung juga boleh membeli belah koleksi Singapore Series di Design Orchard Level 1.

Tambah menarik, Buttonscarves juga berkolaborasi dengan gerai One Dollar Ice Cream yang terkenal, mempamerkan reka bentuk yang dihiasi dengan monogram Buttonscarves.

Pengunjung dapat merakam foto dengan maskot Buttonscarves dan menikmati gerai Aiskrim One Dollar mulai 18 Januari 2024 sebagai sebahagian daripada keseluruhan aktiviti pemasaran.

The Singapore Series hadir dalam 14 warna yang menawan diantaranya ialah Nature, Tropical, Skyscraper, Vanda, Kaya, Toast, Merlion, Black Coffee, Ice Cream, Cinnamon, Orchard Road, Waterfall, Park, Chili, dan Garden

Namun untuk warna Chili dan Garden pula hanya akan tersedia di Pop-Up Store di Design Orchard, Singapura. 

Bagi yang tidak berkesempatan ke Singapura, jangan bimbang, koleksi ini kini tersedia di laman web Buttonscarves dan Buttonscarves App. 

Selain itu, koleksi Singapore Series sudah berada di outlet Buttonscarves di seluruh negara pada Jumaat, 19 Januari 2024 lalu. 

Dalam pada itu, pada 22 Januari pula, Buttonscarves telah menghimpunkan BSLady dari Indonesia, Malaysia dan Singapura, bersama tetamu VIP dan media, untuk pengalaman yang mengasyikkan di pameran tersebut.

Acara itu disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Buttonscarves, Linda Anggrea dan Pengarah Kawasan untuk Indonesia di Lembaga Pelancongan Singapura, Mohamed Hafez Marican.

Dari kiri, Mohamed Hafez Marican, Tiani Boy, Phyllis Quek, Linda Anggrea dan Suryo Pratomo.

Menurut Linda, acara tersebut menandakan pengembaraan sulung #ButtonscarvesGoesGlobal pada tahun 2024. 

“Dengan kerjasama Lembaga Pelancongan Singapura untuk Singapore Series dan Modest Fashion Exhibition , kami berhasrat untuk memperkenalkan Buttonscarves kepada pasaran Singapura dan berpotensi membuka kedai luar talian di sini,” katanya.

Ketua Pegawai Eksekutif Buttonscarves, Linda Anggrea.

Mohamed Hafez pula berkata, kerjasama dengan Buttonscarves menawarkan peluang luar biasa untuk mempamerkan daya tarikan dan keunikan Singapura kepada khalayak global.

“Kami teruja dengan kerjasama ini dan menantikan Modest Fashion Exhibition  yang memberikan pengalaman yang menakjubkan, menggalakkan lebih ramai individu mengenali Singapura sebagai destinasi mesra Muslim di mana detik-detik biasa dijadikan luar biasa,” katanya.

Mengenai Buttonscarves

Ditubuhkan pada 2016, Buttonscarves telah mengukuhkan kedudukannya sebagai jenama gaya hidup mewah terkemuka Indonesia, yang mengkhusus dalam rangkaian aksesori fesyen yang pelbagai seperti tudung bercetak, beg, kasut, kerongsang dan telekung. 

Sejak 2018, jenama itu berjaya mengembangkan kehadirannya dengan membuka kedai luar talian di pelbagai pusat beli-belah di seluruh Indonesia dan di Malaysia.

Untuk maklumat lanjut tentang Buttonscarves dan Modest Fashion Exhibition, sila layari https://www.buttonscarves.com/

Dari kiri: Mohamed Hafez Marican, Tiani Boy, Phyllis Quek, Linda Anggrea, Suryo Pratomo

BACA JUGA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *