Home » Cetaphil tampil produk baharu mesra kulit sensitif

Cetaphil tampil produk baharu mesra kulit sensitif

JENAMA penjagaan kulit dermatologi nombor satu di Malaysia*, Cetaphil memperkenalkan dua produk tambahan dalam rangkaian Bright Healthy Radiance iaitu Cetaphil Bright Healthy Radiance Perfecting Serum dan Bright Healthy Radiance Gentle Renewing Cleanser.

Bright Healthy Radiance Perfecting Serum yang baharu menawarkan 7 kali kelebihan untuk kulit yang berseri dan cerah, dan terbukti secara klinikal mengurangkan bintik-bintik hitam yang disebabkan oleh matahari, penuaan, jerawat, parut dan perubahan hormon.

Serum ini juga meningkatkan seri dan kecerahan kulit sekurang-kurangnya 42 peratus, mengurangkan garis halus sebanyak 29 peratus dan menghasilkan tona kulit sekata sehingga 20 peratus selepas 12 minggu.

Sementara itu, pembersih muka 3 dalam 1 Cetaphil yang pertama Bright Healthy Radiance Gentle Renewing Cleanser, diperkaya dengan Vitamin E dan Manik Jojoba yang meneksfoliasi secara lembut, menyingkirkan pencemaran, dan mencerahkan wajah untuk penampilan kulit yang berseri dan sihat.

Pembersih ini juga menyingkirkan sehingga 79 peratus partikel bahan cemar dan terbukti secara klinikal menghaluskan tekstur kulit untuk penampilan kulit yang mulus dan berseri di samping memelihara kulit sensitif.

Dua produk hebat baharu ini membina keunggulan untuk fungsi yang lebih daripada pencerahan kulit. 

Apabila kedua-duanya digunakan secara bersama, seri kulit ditingkatkan dengan serta-merta sebanyak 41 peratus dan kecerahan ditingkatkan sebanyak 30 peratus, sekali gus memastikan faedah pelengkap untuk mendorong manfaat rejimen yang optimum.

Rangkaian Cetaphil Bright Healthy Radiance dirumus untuk mengatasi pigmentasi secara berkesan, sambil kekal lembut pada kulit sensitif.

Formula lanjutannya secara khusus menyasarkan proses melanogenesis dan keradangan, menangani faktor asas yang menyumbang kepada pigmentasi pada kulit sensitif.

Hasilnya bukan sahaja memberikan penambahbaikan yang terbukti secara klinikal, tetapi juga mengurangkan bintik gelap.

Dengan Cetaphil Bright Healthy Radiance, individu dengan kulit yang paling sensitif pun masih boleh memiliki kulit yang lebih cerah dan sekata.

Pengurus Cawangan Galderma Malaysia, Cindy Tiu, menekankan betapa pentingnya penyelidikan saintifik dalam menangani cabaran yang dihadapi oleh individu yang berkulit sensitif.

“Ramai orang dengan kulit sensitif sukar mendapatkan produk yang sesuai untuk mencerahkan kulit dan memperbaik tona kulit tidak sekata mereka tanpa mengakibatkan keradangan.

“Kami faham bahawa kulit sensitif adalah berbeza dan memerlukan perhatian yang lebih untuk merawat bintik gelap.

“Oleh sebab itu, kami menghasilkan penyelesaian penjagaan kulit yang menyeluruh untuk menanganinya menerusi kerjasama dengan pakar terkenal dan profesional penjagaan kesihatan untuk membangunkan rumusan berkesan bagi pengguna penjagaan kulit kami,” katanya.

Cindy Tiu seterusnya menyatakan komitmen Galderma yang tidak berbelah bahagi untuk mengekalkan kedudukannya sebagai peneraju kategori dermatologi sejati yang memacu inovasi dalam bidang ini.

Katanya, reputasi Galderma dibina atas faktor kepelbagaian, inovatif, dan portfolio berasaskan sains bagi jenama serta perkhidmatan yang premium dan terunggul.

“Memahami hakikat bahawa kulit boleh mempengaruhi kualiti hidup kita, usaha untuk memajukan bidang dermatologi bagi kisah kulit setiap individu menjadi strategi bagi perniagaan teras kami.

“Sejajar dengan kedudukan Cetaphil sebagai jenama terkemuka untuk kulit sensitif dengan warisan lebih 75 tahun, kami amat berbangga kerana berada di barisan hadapan dalam inovasi dermatologi.

“Pelancaran dua produk baharu dalam rangkaian pencerahan Cetaphil ini mencerminkan dedikasi kami yang berterusan untuk menyediakan teknologi kulit termaju bagi semua lapisan masyarakat,” katanya.

Ketahui lebih lanjut mengenai rangkaian Bright Healthy Radiance oleh Cetaphil dan tebus sampel percuma di sini: https://cetaphilbhrpowerofseven.com/.

*IQVIA Malaysia, Emollients & Protectives Market, MAT Sep 2022 (Value)

One thought on “Cetaphil tampil produk baharu mesra kulit sensitif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *