Home » D’Laksa, foodpanda cipta rekod hantar 15,381 mangkuk laksa dalam sejam

D’Laksa, foodpanda cipta rekod hantar 15,381 mangkuk laksa dalam sejam

foodpanda

PENGUSAHA rangkaian restoran asam laksa kegemaran rakyat Malaysia, D’Laksa bekerjasama dengan peneraju platform makanan dalam talian, Foodpanda bagi mencipta rekod baharu penghantaran mangkuk laksa paling banyak hanya dalam tempoh satu jam semasa promosi mega 6.6.

Ketika tempoh promosi 6 Jun lalu, sebanyak 15,832 mangkuk laksa dengan kuah asam beraroma dan pes udang istimewa D’Laksa dihantar antara jam 12 tengahari hingga jam 1 petang lalu menyumbang kepada penciptaan rekod kepada ‘Bilangan terbanyak mangkuk laksa dijual melalui platform penghantaran dalam masa satu jam’ dalam Buku Rekod Malaysia (Malaysian Book of Records). 

Pencapaian luar biasa ini melambangkan komitmen yang lebih besar oleh kedua-dua jenama untuk memberikan kecemerlangan dan kepuasan kepada penggemar laksa di seluruh Malaysia.

Populariti asam laksa D’Laksa yang lazat dan pedas ditawarkan pada harga RM5.99 untuk tiga mangkuk asam laksa semasa kempen 6.6 telah menyebabkan lonjankan permintaan.

Cawangan D’Laksa di Queensbay Mall, Pulau Pinang mencatat sumbangan tempahan terbesar, manakala tiga lokasi utama lain yang menunjukkan permintaan tertinggi untuk asam laksa D’Laksa ialah Kepong, Bandar Utama dan Shah Alam secara keseluruhan.

Ketua Pegawai Eksekutif foodpanda Malaysia, Sayantan Das. – Gambar: Foodpanda

Di samping pencapaian membanggakan ini, D’Laksa turut menyertai program panda picks foodpanda – pilihan vendor menyelerakan oleh foodpanda yang hanyanboleh didapati di platform tersebut.

Kerjasama strategik ini membolehkan D’Laksa untuk memperluas jangkauannya dan melayani pelanggan, dengan mengandalkan rangkaian penghantaran foodpanda yang luas untuk memberikan keselesaan yang terbaik kepada pengguna bagi menikmati D’Laksa melalui perkhidmatan penghantaran yang lancar.

Ketua Pegawai Eksekutif foodpanda Malaysia, Sayantan Das menzahirkan rasa berbesar hati atas jalinan kerjasama dengan D’Laksa.

“Di foodpanda, kami sentiasa berusaha untuk memberikan perkhidmatan berkualiti kepada pelanggan kami sambil meningkatkan kedudukan setiap jenama ke tempat yang sepatutnya dengan program panda picks kami.

“Kini, pelanggan foodpanda boleh menikmati laksa kegemaran mereka yang dihantar terus ke depan pintu hanya dengan beberapa klik pada aplikasi atau laman sesawang foodpanda,” katanya.

Sementara itu, Pengasas dan Pengarah Urusan D’Laksa, Jaysern Tan berkata, D’Laksa diilhamkan daripada rasa cinta terhadap mangkuk laksa yang enak, makanan ruji jalanan yang popular di Pulau Pinang.

“Kami sangat gembira kerana hanya dalam tempoh 11 tahun sejak ia diperkenalkan, kami telah berjaya mengembangkan jenama dan citarasa asli ini ke seluruh negara.

Pengasas dan Pengarah Urusan D’Laksa, Jaysern Tan (kiri).

“Kerjasama dengan foodpanda ini merupakan satu lagi kejayaan dan bukti bahawa D’Laksa sentiasa memberikan hasil yang terbaik untuk pelanggannya,” katanya.

Beliau juga berkata, sejak D’Laksa disenaraikan dalam program panda picks, rangkaian restoran D’Laksa menyaksikan pertumbuhan pesat daripada segi bilangan tempahan untuk asam laksa mereka.

“Jumlah pesanan untuk D’Laksa mencatatkan pertumbuhan 165 peratus manakala pelanggan baharu meningkat 2.75 kali ganda dalam tempoh tiga bulan sahaja selepas menyertai program itu pada bulan Mac,” katanya.

Jenama-jenama lain yang telah menyertai program panda picks juga telah menyaksikan peningkatan dari segi pelanggan baharu.

Peningkatan kesedaran jenama dan keberkesanan yang lebih tinggi dalam sistem penghantaran dalam talian mereka didorong oleh pendekatan yang lebih tersusun oleh foodpanda.

Sempena pelancaran D’Laksa sebagai salah satu jenama pilihan panda picks terbaharu di foodpanda, pelanggan boleh menikmati diskaun istimewa dengan menggunakan kod baucar berikut semasa memesan D’Laksa:

PandaPick Voucher: Nikmati diskaun 50 peratus dengan nilai pesanan minimum (MOV) RM25.

PandaPro Exclusive: Pengguna PandaPro boleh menikmati diskaun 15 peratus dengan nilai pesanan minimum (MOV) RM15.

Pestapanda Voucher: Dapatkan diskaun 40 peratus (terhad pada RM10) dengan nilai pesanan minimum (MOV) RM25.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *