Home » Ehsan Group rai lebih 200 asnaf dan anak yatim berbuka puasa, sumbang duit raya 

Ehsan Group rai lebih 200 asnaf dan anak yatim berbuka puasa, sumbang duit raya 

ehsan group

KAJANG – Seramai 160 orang asnaf dan 100 orang anak yatim dari empat pertubuhan kebajikan sekitar Lembah Klang diraikan dalam Majlis Iftar Perdana dan Sumbangan Zakat Hari Raya Aidilfitri 2024 Ehsan Group of Companies.

Pada majlis itu, setiap daripada mereka menerima sumbangan duit raya yang disampaikan oleh Ketua Pegawai Eksekutifnya, Dato’ Haji Abdul Hamid Bin P.V Abdu.

Pengasas dan Pegawai Eksekutif Ehsan Group of Companies, Dato’ Haji Abdul Hamid Bin P.V Abdu.

Beliau berkata, sumbangan tersebut merupakan salah satu inisiatif tanggungjawab sosial korporat (CSR) yang dianjurkan sejak enam tahun lepas sebagai peluang untuk syarikat menyantuni anak yatim dan insan kurang berkemampuan.

“Bagi pihak Ehsan Group kami amat berharap semoga usaha ini dapat memberi makna dan mendorong anak-anak ini lebih bersemangat untuk menjalani ibadah puasa.

“Semoga setiap sumbangan yang disampaikan menjadi penawar dan keberkatan buat mereka yang menerimanya,” katanya ketika berucap pada majlis yang diadakan Sabtu lalu di Masjid India Kajang.

Majlis turut dirasmikan oleh Ketua Pegawai Eksekutif HRD Corporation, Datuk Wira Shahul Dawood.

Menurut Abdul Hamid, selain daripada penganjuran majlis tersebut, sebagai warga korporat yang bertanggungjawab, Ehsan Group turut menganjurkan pelbagai program CSR lain sepanjang 2024.

“Saya berharap agar inisiatif-inisiatif ini akan terus memberikan peluang dan pendedahan selain membantu kelangsungan hidup masyarakat yang memerlukan serta pelapis masa depan negara. 

“Semoga Ehsan Group of Companies terus dilimpahkan rezeki yang berpanjangan dan terus meniti kejayaan yang gemilang di masa hadapan,” katanya.

Beliau turut melahirkan penghargaan dan terima kasih kepada semua yang telah menyertai dan menyokong majlis tersebut dan berdoa agar amal ibadah semua diberkati oleh Allah SWT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *