Home » KPN, i-City anjur Festival Perpaduan Etnik

KPN, i-City anjur Festival Perpaduan Etnik

SHAH ALAM – Kementerian Perpaduan Negara (KPN) akan menganjurkan Festival Perpaduan Etnik di i-City pada 17 dan 18 Februari 2024, sempena Tahun Baharu Cina.

Festival Perpaduan Etnik yang diadakan selama dua hari itu bertujuan untuk memupuk perpaduan etnik di Malaysia sejajar dengan konsep Malaysia MADANI.

Dua acara utama dijadualkan berlangsung sepanjang festival iaitu persembahan bunga api yang menakjubkan dan mencerminkan aspirasi rakyat Malaysia pada 17 Februari (8 malam) dan Unity Walk pada 18 Februari (7 pagi).

Pengarah i-City, Monica Ong berkata, acara ini juga akan menampilkan aktiviti seperti demonstrasi pertahanan diri, pertunjukan fesyen, panggung rakyat, dan persembahan budaya dan banyak lagi.

“Festival Perpaduan Etnik adalah sebahagian daripada sambutan Tahun Baharu Cina yang dianjurkan di i-City.

“Sepanjang tempoh ini, pengunjung akan menikmati suasana meriah sambutan dan pada masa yang sama, mencuba permainan dan tarikan baru seperti Digital Sports Arena, Immersive Winterland, dan Race Karting, antara lain.

“Antara acara menarik yang menanti adalah persembahan Tarian Singa Akrobatik dan Tarian Naga pada 11 dan 24 Februari 2024, edaran buah oren God of Prosperity dan kemasukan percuma ke Muzium Lilin Red Carpet 2 serta pembukaan tarikan mini baharu,” katanya.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Cynthia Lee melalui emel cynthia.lee@i-city.my atau hubungi 0193707200.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *