Home » Anmum Essential Gold pertingkat formulasi susu tepung rumusan

Anmum Essential Gold pertingkat formulasi susu tepung rumusan

SHAH ALAM – Ketika awal persekolahan, ibu bapa sering bimbang akan kekerapan penyakit yang mungkin dialami oleh anak-anak mereka ketika sedang membesar.

Hal ini dikhuatiri menjejaskan keupayaan kanak-kanak untuk menumpukan perhatian sehingga mengakibatkan keletihan kognitif dan seterusnya menyukarkan mereka untuk melibatkan diri dalam tugas kognitif yang kompleks yang berpotensi untuk mempengaruhi kapasiti keseluruhan mereka untuk belajar.

Menyedari isu ini, Anmum Essential Gold mempertingkatkan formulasi susu tepung rumusan untuk kanak-kanak bagi memberikan gabungan nutrien penting yang lebih baik.

Matlamat jenama ini adalah untuk mengurangkan kebimbangan ibu bapa dan menyokong asuhan kanak-kanak, supaya mereka boleh meneroka setiap hari.

Kajian menunjukkan bahawa kanak-kanak berpotensi untuk mengalami 7 hingga 10 kali selesema 3 dan 3 hingga 6 kali demam 4 setiap tahun.

Kekerapan penyakit ini boleh mengganggu tumpuan kanak-kanak yang membawa kepada kebimbangan ibu bapa seterusnya terlepas peluang untuk pembelajaran dan penerokaan.

Anmum Essential Gold mempertingkatkan formulasi susu tepung rumusan untuk kanak-kanaknya yang dirumus secara saintifik dengan Probio DR10™ ~ , Gangliosida, dan tahap DHA tertinggi.

Gabungan nutrien penting dan makanan berfungsi (functional food) ini membantu menyokong sistem imun dan perkembangan otak kanak-kanak.

Kini, ibu bapa berpeluang untuk meningkatkan sistem imun anak-anak dan menggalakkan perkembangan kognitif mereka.

Pakar Perunding Pediatrik dan Pakar Kardiologi Pediatrik di Pakar Kanak-Kanak Junina, Dr Yong Junina Fadzil menekankan bahawa nutrien ini penting untuk menyokong kedua-dua perkembangan fizikal dan kognitif kanak-kanak pada masa perkembangan mereka.

“Pemakanan seimbang yang merangkumi buah-buahan, sayur-sayuran, protein tanpa lemak, susu, produk tenusu dan bijirin penuh adalah penting untuk menyediakan nutrien penting.

“Ibu bapa juga boleh memberikan makanan berfungsi seperti strain probiotik yang dikaji secara saintifik dan prebiotik untuk menyokong lagi kesejahteraan anak-anak mereka,” katanya.

Salah satu contoh strain probiotik yang dikaji secara saintifik adalah Bifidobacterium lactis HN019, yang dikenali dengan keupayaannya untuk meningkatkan tindak balas sel imun terhadap bakteria berbahaya, mengekalkan persekitaran usus yang seimbang dan meningkatkan kesihatan usus.

Dr Yong berkata, jika sistem pertahanan usus anak lemah, mereka lebih mudah terdedah kepada jangkitan dan kuman berbahaya yang boleh menyebabkan penyakit.

Menyokong pertumbuhan bakteria baik dalam usus anak anda boleh menguatkan sistem imuniti mereka agar mereka selalu bertenaga dan dapat hadir dalam kelas.

“Kanak-kanak yang mempunyai sistem imun yang kuat bukan sahaja terdedah kepada lebih banyak peluang pembelajaran tetapi juga mempunyai lebih banyak masa untuk penerokaan yang turut menyokong tumbesaran dan perkembangan mereka,” katanya.

Dr Yong juga menekankan bahawa penting untuk menyedari bahawa otak kanak-kanak mengalami perkembangan paling pesat pada masa tahun-tahun awal mereka.

Tempoh ini penting kerana ia asas untuk pembelajaran dan kejayaan masa depan mereka di sekolah.

“Otak kanak-kanak mengalami perkembangan pesat dalam 1-5 tahun pertama yang membentuk asas untuk perkembangan kognitif masa depan.

“Dalam lima tahun penting ini, pendedahan dan interaksi kanak-kanak dengan pelbagai persekitaran, bunyi, bau, rasa dan tekstur adalah perlu untuk membentuk hubungan sel-sel otak yang penting dalam otak mereka, penting untuk pembelajaran dan perkembangan sepanjang hayat.

“DHA adalah penting untuk kedua-dua pertumbuhan dan perkembangan fungsi otak pada kanak-kanak.

“Dengan perkembangan pesat otak, DHA adalah penting untuk ingatan dan pembelajaran, kerana ia menyokong integriti struktur dan proses fungsi dalam otak,” katanya.

Pertubuhan Makanan dan Pertanian Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (FAO) turut menyarankan pengambilan harian 100 hingga 150mg EPA dan DHA untuk kanak-kanak berumur 2 hingga 4 tahun, 150 hingga 200mg untuk mereka yang berumur 4 hingga 6 tahun, dan 200 hingga 250mg untuk kanak-kanak berumur 6 hingga 10 tahun.

Mengulas lanjut, Dr Yong berkata, walaupun DHA penting untuk perkembangan otak, kanak-kanak memerlukan lebih daripada DHA untuk fungsi kognitif yang optimum kerana di sinilah Gangliosida memainkan peranan penting.

Katanya, Gangliosida penting dalam membentuk hubungan sel-sel otak dan membantu dalam penghantaran mesej antara mereka.

“Ia juga membantu menstabilkan sarung meilin (myelin sheath), yang bertindak seperti lapisan penebat di sekeliling sel-sel otak, sekali gus mempercepatkan penghantaran mesej dalam otak,” katanya.

Anmum Essential Gold baharu yang dipertingkatkan ialah satu-satunya jenama di dunia yang mengandungi Probio DR10™ ~ , tahap DHA tertinggi dan Gangliosida.

Pengarah Pembangunan Produk Baharu, Saintifik & Hal Ehwal Pematuhan di Fonterra Brands (Malaysia) Sdn Bhd, Megawati Suzari berkata, kanak-kanak yang kuat dengan sistem imun yang teguh mempunyai lebih banyak masa dalam sesi pembelajaran, meneroka dan belajar dengan lebih baik.

Oleh itu, adalah penting bagi ibu bapa untuk membentuk asas yang kukuh dengan membekalkan stimulasi yang sesuai dan nutrisi yang baik, agar mereka boleh menjadi lebih kuat dan minda cerdas.

“Kajian menunjukkan bahawa DHA dan Gangliosida memainkan peranan dalam menyokong perkembangan IQ dan pembentukan ingatan.

“Segelas Anmum Essential Gold Langkah 3 mengandungi 50mg DHA. Dengan mengambil tiga gelas sehari, ia membekalkan 150 mg DHA, memenuhi saranan pengambilan harian DHA+EPA yang disyorkan untuk kanak-kanak berumur 2 hingga 6 tahun oleh FAO,” katanya.

Kajian juga menunjukkan bahawa gabungan unik Probio DR10™ ~ dan Prebiotik dapat mengurangkan jangkitan saluran pernafasan sebanyak 35 peratus dan mengurangkan bilangan hari demam kanak-kanak.

Kesihatan dalaman yang lebih kukuh memberi lebih banyak peluang untuk penerokaan. Formulasi susu tepung rumusan kanak-kanak Anmum Essential Gold Langkah 3 yang dipertingkatkan sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun dan ke atas.

Ia boleh didapati di pasaraya utama di seluruh negara dan di platform e-dagang pada harga RM47.00 untuk pek 550g dan RM91.00 untuk pek 1.1kg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *