Home » Panaflex Patch beri kelegaan sakit otot badan dengan cepat, berkesan

Panaflex Patch beri kelegaan sakit otot badan dengan cepat, berkesan

KUALA LUMPUR: Kajian tahunan dilakukan portal gaya hidup SAYS pada Ogos 2022 menunjukkan Kuala Lumpur menduduki tempat ketiga antara bandar yang paling banyak bekerja (overworked) di dunia.

Sejumlah 85 peratus penduduk di negara ini mengalami rasa sakit badan yang merupakan antara jenis kesakitan paling tinggi dialami oleh rakyat Malaysia.

Hal ini disebabkan oleh tabiat gaya hidup seperti ketegangan yang berpunca daripada tekanan, rutin harian, dan postur yang tidak betul.

Sebagai respons kepada kelaziman kesakitan dan impaknya terhadap kesihatan harian rakyat Malaysia, Panadol memperkenalkan rangkaian baharu produk kelegaan sakit badan, Panaflex Patch, bagi memperkasakan rakyat Malaysia dengan memberikan penyelesaian kesakitan yang bertindak cepat dan berkesan.

Pengurus Besar, Malaysia, Singapura dan Brunei (MSB), Haleon, Bryan Wong berkata, Panadol mengiktiraf bahawa rasa sakit yang berterusan boleh menghindarkan produktiviti dan memberikan kesan yang ketara kepada kualiti kehidupan seseorang individu.

“Sebagai antara peneraju dalam kategori kelegaan kesakitan, kami ingin melakukan sesuatu melebihi jangkaan dan berusaha dengan gigih untuk memperluas rangkaian produk kelegaan kesakitan kami, bagi memenuhi keperluan yang pelbagai dan sentiasa berkembang oleh para pelanggan kami yang dihargai.

“Visi kami adalah untuk memberikan kebebasan daripada kesakitan agar semangat manusia dapat menyerlah,” katanya.

Sebagai sebahagian daripada pelancaran baharu, Panadol menyasarkan untuk meraikan rakyat Malaysia yang gigih bekerja menjelang sambutan kemerdekaan bagi menghargai usaha mereka yang tidak mengenal erti penat lelah dan juga pengorbanan mereka.

Kempen pelancaran bermula pada 21 Julai, dengan acara pertama akan diadakan di Ruang Legar Utama Pavilion Bukit Jalil mulai 10 pagi hingga 10 malam.

Melalui acara ini, para pengunjung dapat belajar mengenai sakit badan dan cara menanganinya.

Ia seterusnya diikuti dengan kempen sosial selama tiga bulan bersama pemimpin pendapat utama (Key Opinion Leaders) yang meneruskan usaha advokasi untuk membantu dan memperkasakan rakyat Malaysia dalam mengurus kesakitan harian yang dialami mereka dengan cara yang lebih berkesan.

Untuk maklumat lanjut mengenai Panaflex, sila layari  https://www.panadol.com/en-my/adult-products/panaflex-hot-patch/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *