Home » Penantian 20 tahun Tyzo berbaloi, rangkul trofi penyampai radio popular

Penantian 20 tahun Tyzo berbaloi, rangkul trofi penyampai radio popular

SABAR itu indah. Itu perumpamaan tepat buat penyampai radio Suria FM, Tyzo Xander yang mencipta sejarah dinobat sebagai Penyampai Radio Popular di Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) ke-35 yang berlangsung Jumaat lalu.

Menurut penyampai radio yang popular menerusi segmen Suria Petang gandingan hebat bersama Sharifah Shahira atau Rara, beliau amat terkejut di samping meluahkan rasa syukur atas anugerah yang diterima selepas 20 tahun berkecimpung dalam industri radio tanah air.

“Anugerah yang diterima ini sangat besar maknanya dalam kamus perjalanan karier saya sebagai seorang Penyampai Radio. 

“Saya sangat bersyukur kerana ini merupakan kali pertama saya menggenggam trofi Penyampai Radio Popular selepas 20 tahun berada dalam industri ini. 

“Setelah pelbagai suka duka yang saya lalui sepanjang menjadi anak seni, akhirnya saya berpeluang merasai pengalaman indah di pentas anugerah berprestij seperti ABPBH dan saya sangat berbesar hati,” katanya.

KUALA LUMPUR 21 JULAI 2023, Tyzo dinobatkan kategori Penyampai Radio Popular pada malam kemuncak Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-35 di Istana Budaya. NSTP/TEAM NSTP

Tambah Tyzo, beliau turut merakamkan ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua pengundi yang sentiasa mendengarkan beliau bersama gandingannya, Rara di segmen Suria Petang dan menghargai kerja serta bakatnya selama ini.

“Kemenangan ini adalah hadiah buat peminat dan pendengar Suria FM khususnya bagi segmen Suria Petang. 

“Saya percaya ramai pendengar yang menyukai gandingan kami berdua dan dengan kejayaan ini, saya akan lebih berusaha memberikan yang terbaik kepada pendengar. 

“Juga tidak dilupakan, terima kasih kepada ahli keluarga, adik-beradik dan keluarga saya di Suria FM yang sentiasa memberikan sokongan, sememangnya jasa kalian tidak dapat dilupakan. Terima kasih kepada pihak penganjur, rakan-rakan media, seluruh warga kerja dan barisan pemenang.”

D6AF21EC-EF58-4A12-95C9-34F0B3511AB6.jpg
DA62BDED-DDC6-4BEE-B4CB-290203B58993.jpg

Menerusi temubual eksklusif beliau bersama Morning Morning Suria Isnin, beliau turut meluahkan rasa sedih apabila arwah ibunda tercinta, Allahyarham Hasnah Shaari tidak berpeluang melihat kejayaan beliau menggenggam trofi Penyampai Radio Popular ke-35. 

Ujarnya, arwah sentiasa mendengarkan beliau ketika ke udara dan tidak pernah berhenti menyuntik semangatnya untuk terus berkarya.

Dengarkan Suria Petang setiap hari Isnin hingga Jumaat pada jam 3.00 petang hingga 7.00 malam di frekuensi Suria FM atau menerusi aplikasi terbaharu Suria Malaysia dan saluran youtube Suria TV. 

Juga ikuti media sosial @tyzoxander untuk mengetahui perkembangan terkini mengenai Tyzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *