Home » P&G, MYDIN lancar kempen Bersama Demi Semua bantu mangsa banjir  

P&G, MYDIN lancar kempen Bersama Demi Semua bantu mangsa banjir  

SUBANG JAYA – Syarikat barangan pengguna global terkemuka, Procter & Gamble (P&G) bergabung tenaga dengan sebuah rangkaian borong dan runcit tempatan di Malaysia, MYDIN bagi melancarkan kempen dana bantuan banjir musim tengkujuh.

Kempen ‘Bersama Demi Semua’ ini bertujuan mengumpul dana untuk komuniti yang bergelut dengan kesan banjir pada musim tengkujuh setiap tahun di Malaysia. 

Bermula 1 November 2023 hingga 6 Januari 2024, setiap pembelian produk P&G bernilai RM10 dari mana-mana pasar raya MYDIN, 5 sen akan disumbangkan kepada tabung bermakna ini. 

Ketika tempoh kempen berakhir, pasar raya MYDIN akan menjadi pusat perolehan barangan keperluan yang akan diagihkan kepada mangsa banjir. 

Tahun lepas menyaksikan Malaysia berdepan banjir paling teruk dalam sejarah, yang turut menjejaskan ribuan orang di seluruh negara. 

Sebagai langkah menangani situasi yang buruk ini, kerajaan Malaysia telah memperuntukkan belanjawan yang besar untuk bantuan banjir dan pengurusan bencana pada tahun 2024.

Langkah proaktif sebegini sejajar dengan misi P&G yang telah lama wujud untuk meningkatkan kualiti kehidupan pengguna dan komitmen MYDIN yang tidak berbelah bahagi terhadap kebajikan masyarakat. 

Pengurus Serantau, P&G Malaysia dan Singapura Nantha Kumaran Kalimuthu berkata, kerjasama bersama MYDIN menjadi bukti iltizam syarikat itu untuk menyumbang kepada komuniti.

Kami menyeru pengguna untuk menyokong usaha yang mulia ini. Setiap pembelian melambangkan langkah ke arah mengurangkan kesusahan mereka yang memerlukan.

Pengarah Urusan MYDIN, Datuk Wira Dr Ameer Ali Mydin berkata, berikutan kejayaan kempen ‘Ourdin’ yang mendapat sambutan sejak beberapa tahun kebelakangan ini, pihaknya berasa bangga dan teruja dapat memberi sokongan kepada kempen dana bantuan banjir ini.

“Ia juga satu penghormatan buat kami kerana dapat bersama-sama dengan syarikat berpengaruh antarabangsa seperti P&G. 

“Perkongsian ini bukan sahaja mencerminkan nilai teras MYDIN iaitu khidmat masyarakat dan integriti tetapi juga mengukuhkan ikrar kami untuk terus menyumbang tanpa mengira batas usia dan kaum,” katanya.

Tambah Dr Ameer, kerjasama seperti ini menekankan kepentingan penglibatan komuniti dan meletakkan asas untuk pembangunan mampan yang lebih memberi impak.

Katanya, dengan bekerjasama, syarikat korporat boleh meluaskan keberkesanan bantuan mereka serta menjamin ianya dapat dinikmati oleh golongan tumpuan dengan segera dan berkesan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *