Home » Rara realisasi hajat pesakit kanser tahap 4 bertemu Safee Sali

Rara realisasi hajat pesakit kanser tahap 4 bertemu Safee Sali

STESEN radio Suria FM dan YBae Pah (Rara), penyampai Suria Petang telah merealisasikan impian seorang penghidap kanser otot tahap 4, Wan Muhammad Syahmi Ezan (adik Syahmi) dengan mempertemukan beliau bersama idolanya, Safee Sali bekas pemain bola sepak kebangsaan bulan lalu.

Menurut penyampai radio yang popular menerusi segmen Suria Petang gandingan bersama Tyzo itu, pertemuan adik Syahmi dan Safee Sali merupakan salah satu inisiatif dari pihak Suria FM untuk memberikan kesedaran kepada orang ramai mengenai anak-anak penghidap kanser.

“Sebenarnya semua terjadi secara kebetulan, macam orang kata jodoh kerana sewaktu berkunjung ke rumah adik Syahmi bagi projek bersama klien Suria FM sebelum ini, saya ada tanya pada beliau tentang keinginannya yang belum tercapai.

“Ternyata, adik Syahmi berhasrat untuk berjumpa dengan Safee Sali dan mujur saya mengenal beliau. Saya sangat gembira dapat mempertemukan adik Syahmi dan idolanya, semoga hubungan baik antara mereka ini berterusan sekaligus dapat membahagiakan adik Syahmi” ujarnya.

Safee Sali, bekas pemain bola sepak kebangsaan, berkata dia gembira dapat meluangkan masa bersama kak Rara juga adik Syahmi sekeluarga.

“Pada mulanya, semasa saya dijemput dan diberitahu oleh kak Rara dan Suria FM mengenai adik Syahmi saya sangat berbesar hati apabila beliau meminati saya walaupun dalam keadaannya yang lemah.

“Buat adik Syahmi, saya doakan beliau untuk tidak pernah berputus asa, sentiasa berfikiran positif kerana tiada apa yang mustahil di dunia ini.

“Sakan cuba sedaya upaya memberikan sokongan moral buat adik Syahmi untuk terus bangkit melawan sakitnya dan kepada Suria FM juga Kak Rara, terima kasih untuk inisiatif sebegini bagi merealisasikan impian beliau.

“Semoga pendekatan ini dapat memberikan impak positif kepada orang ramai untuk turut membantu para pejuang kanser di luar sana,” katanya.

Puan Masyitah, ibu kepada adik Syahmi turut meluahkan rasa syukur diatas peluang yang diberikan buat anak bongsunya dan tidak menyangka hasrat anaknya itu akan tercapai.

“Saya sangat bersyukur dan terharu apabila impian anak saya, Syahmi tertunai kerana sememangnya beliau menanam hasrat sejak dahulu lagi untuk bertemu Safee Sali.

“Semuanya bagai mimpi dan saya percaya ini rezeki anak saya kerana ia berlaku secara tiba tiba setelah program temubual bersama Kak Rara sebelum ini.

“Syahmi sangat teruja selepas Kak Rara dan Suria FM berkeinginan untuk mempertemukan beliau dan idolanya. Ribuan terima kasih kepada pihak Suria FM dan Kak Rara diatas peluang dan pengalaman yang sangat indah buat Syahmi,” katanya.

Masyitah turut menitipkan pesanan buat ibu bapa agar teruskan berjuang untuk anak-anak yang menghidap penyakit kanser atau apa sahaja penyakit kerana semangat mereka datangnya daripada keluarga.

Tambahnya, terus berikan kata positif sekaligus menyakinkan mereka untuk kekal melawan penyakit yang dihadapinya.

Perkembangan terkini, adik Syahmi sedang dirawat di Hospital Tunku Azizah, Kuala Lumpur disahkan mengidap penyakit kanser otot tahap 4 pada April 2021 sewaktu ulang tahunnya yang ke-14.

Jangan lupa saksikan momen YBae Pah bersama adik Syahmi berjumpa dengan idolanya, Safee Sali seorang lagenda bola sepak tanah air di semua digital platform Suria Malaysia dan di saluran Youtube Suria TV di pautan:

Maklumat lanjut, layari laman web Suria suria.my danwww.kedai.suria.my atau ikuti media sosial Suria Malaysia: Instagram: suriamalaysia l Facebook: @SuriaMalaysia l TikTok: @suriamalaysia l Youtube: SuriaTV l Twitter: @suria_malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *