Home » The Raw infak 50 tan beras untuk 10,000 keluarga asnaf 

The Raw infak 50 tan beras untuk 10,000 keluarga asnaf 

the raw

KUALA LUMPUR – Jenama penjagaan kulit, The Raw menginfak kira-kira 50 tan beras kepada 10,000 asnaf terutama wanita dan ibu tunggal di Kuala Lumpur dan sekitar Selangor menerusi inisiatif Sentuhan Kasih The Raw.

Wakil syarikat The Raw. International Sdn Bhd, Nor Amira Amizan berkata, inisiatif tersebut bertujuan meringankan bebanan golongan yang memerlukan terutamanya ibu tunggal untuk menyambut Syawal beberapa hari lagi.

“Menyedari pelbagai cabaran termasuk kenaikan kos sara hidup memanggil The Raw. untuk bekerjasama dengan beberapa organisasi untuk membantu mereka yang memerlukan. 

“The Raw. merupakan salah sebuah syarikat berkembang pantas di bawah bimbingan Mentor Usahawan, Datuk Wira Dr Azizan Osman dan RichWorks yang sentiasa menekankan tentang kepentingan memberi sumbangan kepada masyarakat dengan bersedekah dan menjadi usahawan yang bermanfaat kepada ramai orang,” katanya pada kepada media, hari ini.

Turut hadir, Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Prihatin Nasional, Datuk Mohd Aizuddin Mohd Ghazali dan Pengerusi Persatuan Gerak Wanita Islam Malaysia (Gerakwanis) Bibi Sunita Sakandar Khan.

Pada majlis itu, Yayasan Prihatin Nasional turut mengagihkan sumbangan bakul makanan kepada kira-kira 100 ibu tunggal, warga emas dan balu.

Inisiatif Sentuhan Kasih The Raw yang dianjurkan bersama Pertubuhan Kebajikan RichWorks (RichWell); Enrichment Media Lab Sdn Bhd dengan kerjasama Gerakwanis menginfak dan mengagihkan baki 3,000 daripada 10,000 kampit beras kepada wakil-wakil dari NGO, surau, madrasah tahfiz, serta wakil penduduk bandar Tun Razak dan Cheras di D’Sultanaa Event Hall. 

Terdahulu, 3,000 kampit beras telah diagihkan di Perumahan Awam Desa Rejang dengan sokongan Persatuan Penduduk Perumahan Awam Desa Rejang serta Gabungan Pengerusi-Pengerusi Penduduk PA PPR DBKL WPKL.

Pada Jumaat lalu, inisiatif itu sudah dimulakan dengan pengagihan 4,000 kampit beras kepada asnaf berhampiran empat masjid terpilih di sekitar Selangor dengan kerjasama Lembaga Zakat Selangor (LZS). 

Tambah Nor Amira, inisiatif yang dijalankan ini merupakan salah satu budaya dan nilai yang diterapkan dalam syarikat itu bagi memberi kembali kepada masyarakat. 

The Raw merupakan sebuah syarikat bertaraf antarabangsa dalam industri kecantikan yang diasaskan oleh Adibah Mazlan, seorang yang berpengalaman sebagai ahli farmasi.

Kini The Raw. telah memasuki pasaran rangkaian farmasi seluruh negara dan beliau menekankan kepentingan wanita mendapatkan kulit sihat tanpa menggunakan produk yang mengandungi bahan berbahaya seperti merkuri.

Produk The Raw. menggunakan bahan yang membantu wanita mendapatkan bukan saja kulit cantik tetapi lebih penting adalah sihat. 

Produk The Raw. kini boleh didapati di lebih 500 cawangan Guardian dan 60 Aeon Wellness seluruh negara. Bagi mengetahui lebih lanjut mengenai jenama The Raw., boleh layari laman web www.theraw.com.my. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *